Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich 

Na imię mam Przemek i wraz z rodziną mieszkam w NL. Akwarystyką zajmuję się od roku, jest to moje nowe interesujące hobby 😉

Pierwsze akwarium to typowa 240ka roślinna.

_20190116_201156.thumb.JPG.78159cb689b3e4421b8f0465b65e184b.JPG

Po roku zacząłem interesować się biotopem Malawi i tak też powstaje moje nowe szkiełko 720 L.  (200x60x60)_20190116_192700.thumb.JPG.ff0fb496016a00dbf9586f09e1233ba0.JPG

Akwarium wraz ze stelażem mam od Akwaria.pro i jestem bardzo zadowolony. Resztę zabudowy jest plan wykonać samodzielnie.  

Oświetlenie chwilowo belka led DIY. 

Filtr kubełek HW 2000l/h przeniesiony z roślinnego. Wewnątrz Matrix, Phosguard i gąbka. Prefiltr HW: gąbka i purigen.  Docelowo będzie narurowiec, jest w trakcie produkcji 😉

Akwarium zalane dwa dni temu. Wewnątrz ok 180kg serpentynitu i ok 75kg piasku Kreisel. Wiem że jest go trochę za dużo, ale jeszcze się ułoży (tak myślę)  a nadmiar się usunie przy podmianach. 

Brak jeszcze tła, ale będzie 3D DIY, na ten moment ściana musi pełnić tę role. 

Trochę jestem zielony w tym temacie, ale choć od kilku miesięcy chłonę wszystko co w internetach z Malawi związane 😂 Nie ukrywam, że liczę też tutaj na Waszą pomoc i fachową radę. 

Pozdrawiam. 

Opublikowano

Kolejny baniak w nl, miło widzieć. 👍 Piachu zaraz Ci wszyscy bedą kazali usunąć połowę bo to nieestetyczne ale mi się akurat takie wykonanie podoba. Sam mam go dużo i ryby przewalają go kilogramami z miejsca na miejsce.

• Lubię to 1
Opublikowano
14 godzin temu, PrzemekW napisał:

Po roku zacząłem interesować się biotopem Malawi i tak też powstaje moje nowe szkiełko 720 L.  (200x60x60)

Witaj
Taki zbiornik daje wiele możliwości, więcej ryb, lepsza stabilizacja mniej kłopotów. pozdrawiam😉

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Z roślinniaka nauczyłem się o piachu tego, że jak jest za dużo, to dać na tył więcej, z przodu mniej. 

W malawi i tak będzie przesypany, ale do  tego czasu będzie dawał fajną głębię dna.

Ułożenie skał bardzo mi się podoba.

Edytowane przez Falcowski
  • Lubię to 1