PrzemekW Opublikowano 16 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Witam wszystkich Na imię mam Przemek i wraz z rodziną mieszkam w NL. Akwarystyką zajmuję się od roku, jest to moje nowe interesujące hobby Pierwsze akwarium to typowa 240ka roślinna. Po roku zacząłem interesować się biotopem Malawi i tak też powstaje moje nowe szkiełko 720 L. (200x60x60) Akwarium wraz ze stelażem mam od Akwaria.pro i jestem bardzo zadowolony. Resztę zabudowy jest plan wykonać samodzielnie. Oświetlenie chwilowo belka led DIY. Filtr kubełek HW 2000l/h przeniesiony z roślinnego. Wewnątrz Matrix, Phosguard i gąbka. Prefiltr HW: gąbka i purigen. Docelowo będzie narurowiec, jest w trakcie produkcji Akwarium zalane dwa dni temu. Wewnątrz ok 180kg serpentynitu i ok 75kg piasku Kreisel. Wiem że jest go trochę za dużo, ale jeszcze się ułoży (tak myślę) a nadmiar się usunie przy podmianach. Brak jeszcze tła, ale będzie 3D DIY, na ten moment ściana musi pełnić tę role. Trochę jestem zielony w tym temacie, ale choć od kilku miesięcy chłonę wszystko co w internetach z Malawi związane Nie ukrywam, że liczę też tutaj na Waszą pomoc i fachową radę. Pozdrawiam.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 16 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Witam Ciebie Przemku na naszym forum. Mam nadzieję ,że znajdziesz tutaj to czego szukasz:) Czytaj , pytaj i zakładaj tematy w odpowiednich działach. 1
mlody.czub Opublikowano 16 Stycznia 2019 #3 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Kolejny baniak w nl, miło widzieć. Piachu zaraz Ci wszyscy bedą kazali usunąć połowę bo to nieestetyczne ale mi się akurat takie wykonanie podoba. Sam mam go dużo i ryby przewalają go kilogramami z miejsca na miejsce. 1
piotriola Opublikowano 17 Stycznia 2019 #4 Opublikowano 17 Stycznia 2019 14 godzin temu, PrzemekW napisał: Po roku zacząłem interesować się biotopem Malawi i tak też powstaje moje nowe szkiełko 720 L. (200x60x60) Witaj Taki zbiornik daje wiele możliwości, więcej ryb, lepsza stabilizacja mniej kłopotów. pozdrawiam 1
Falcowski Opublikowano 17 Stycznia 2019 #5 Opublikowano 17 Stycznia 2019 (edytowane) Z roślinniaka nauczyłem się o piachu tego, że jak jest za dużo, to dać na tył więcej, z przodu mniej. W malawi i tak będzie przesypany, ale do tego czasu będzie dawał fajną głębię dna. Ułożenie skał bardzo mi się podoba. Edytowane 17 Stycznia 2019 przez Falcowski 1
PrzemekW Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor #6 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Dzięki Panowie za dobre słowo powoli a do celu. Niestety nadal mam problem z obsadą Liczę na Wasze wsparcie
Rekomendowane odpowiedzi