Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Marek..nie wiem o co pytasz bo te cyfry mnie zwodzą. Jeżeli pytasz o to co pokazałem koledze to zawsze jest szare. Ciemno - szare.

https://allegro.pl/oferta/eheim-prefilter-filtr-wstepny-prefiltr-4004320-7580279028

Na zdjęciach wygląda na czarny opisany jako nowa wersja nigdzie nie jest napisane jaki kolor,wiem ze zawsze był ciemno popielaty.

Fajnie by było jak by zrobili czarny w zacienionym narożniku i na czarnym tle był by nie widoczny

Opublikowano

Nowsza wersja jest koloru czarnego.

Ale warto napisać do sprzedawcy przed zakupem,bo często jest tak że wystawiają oni na aukcjach zdjęcia czarnych prefiltrów,a przychodzą szare.

10 minut temu, marekmax77 napisał:

Fajnie by było jak by zrobili czarny w zacienionym narożniku i na czarnym tle był by nie widoczny

Szary można też przemalować na czarno ;) 

• Lubię to 1
Opublikowano
54 minuty temu, egon44 napisał:

Szary można też przemalować na czarno ;) 

A jaką Andrzeju byś polecił farbę zęby trzymała się ładnie takiego plastiku ? Prefiltr to sobie kupię czarny ale mam jeszcze skimmer eheim 350 i tylko jego widać na czarnym tle oczywiście jest szary 😉

Opublikowano
14 minut temu, Bartek_De napisał:

OT

Skoro amelinium można pomalować tylko farbą amelinową, to plastik tylko plastikową:lol::lol:😋 Sorry, nie mogłem się powstrzymać;)

EOT

😃 dobre dobre 😁

chodzi o farbę do plastiku co można stosować do akwarium najlepiej w spraju 

• Lubię to 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Napiszę o próbie pomalowania skimera eheim zakupiłem polecaną farbę firmy DecColor Eco Revolution kolor czarny mat 

Niestety po pomalowaniu (powierzchnia odtłuszczona) odczekaniu ponad 24h farba zaczęła odchodzić płatami 😎

Wystarczyło zamoczyć w gorącej wodzie i czyścikiem do naczyń wszystko zeszło ,Skimer wyglądał jak nowy 😁

Kupiłem jeszcze zalecany przez producenta podkład do plastików.Pomalowałem podkładem potem czarny mat po około dwóch dniach zamontowałem z powrotem do akwarium.Dzisiaj czyli po 3 dniach pracy w akwarium próbowałem zmniejszyć mu przepływ bo puszczał bąbelki niestety farba zaczęła schodzić od pocierania palcem niestety tylko czarna 😎 podkład trzyma się dobrze i teraz mam skimmer biały 

Nie wiem co robię nie tak bo przecież tą farbę poleca kilku kolegów ale u mnie jakoś się nie sprawdza  

Opublikowano
25 minut temu, marekmax77 napisał:

Napiszę o próbie pomalowania skimera eheim zakupiłem polecaną farbę firmy DecColor Eco Revolution kolor czarny mat 

Niestety po pomalowaniu (powierzchnia odtłuszczona) odczekaniu ponad 24h farba zaczęła odchodzić płatami 😎

Wystarczyło zamoczyć w gorącej wodzie i czyścikiem do naczyń wszystko zeszło ,Skimer wyglądał jak nowy 😁

Kupiłem jeszcze zalecany przez producenta podkład do plastików.Pomalowałem podkładem potem czarny mat po około dwóch dniach zamontowałem z powrotem do akwarium.Dzisiaj czyli po 3 dniach pracy w akwarium próbowałem zmniejszyć mu przepływ bo puszczał bąbelki niestety farba zaczęła schodzić od pocierania palcem niestety tylko czarna 😎 podkład trzyma się dobrze i teraz mam skimmer biały 

Nie wiem co robię nie tak bo przecież tą farbę poleca kilku kolegów ale u mnie jakoś się nie sprawdza  

Przetrzyj lekko podkład drobnym papierem ściernym, odtłuść i spróbuj ponownie pomalować

• Lubię to 1