Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów😀 Podpowiecie jak poukładac kamyki żeby mialo to wyglad i spełnialo wymagania rybek. Zaczynam start baniaka i jest czas zeby poprzestawiac lub coś poprawić.Chcial bym na poczatek rybki Pseudotropheus saulosi i jakies do nich pasujace. Baniak 350l , oświetlenie 2×29 w ledy, filtr biolog eheim 2080, mechanik bio flow 6.0, kamoli nazwy nie pamietam i na to piasek coral 1mm. Wszelkie rady i podpowiedzi mile widziane za co z góry dziekuje.

20190114_105547.jpg

20190114_105602.jpg

Opublikowano (edytowane)

Na pewno musisz dołożyć kamieni, pamiętaj że jak nasypiesz piasku to zakryje część kamieni i będzie nisko. Dorzuć kilka wiekszych i wyzszych kamieni. Masz tam po za tym chyba kilka rodzajów kamienia, postaraj się żeby był jeden rodzaj.

Edytowane przez Mróz
Opublikowano

Witaj!

Sugeruje wpierw poczytać te dwa tematy - 

Tak jak napisał kolega @Mróz brakuje Tobie większych/wyższych kamieni w kształcie brył,z których ułożysz gruzowisko w którym znajdą schronienie dorosłe ryby(słabsze osobniki,oraz inkubujące samice,a przy okazji zasłonisz nimi kujące w oczy zielone rurki itp.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

@egon44 Andrzeju.. temat Henryka bardziej dotyczy komponowania obrazu  jak praktycznej strony uklładania kamieni co sam Henryk zaznaczył w pierwszym poście . Cytuję   : ...

"Nie chodzi mi  o róznice między ilością kamieni w   mbuna/nonmbuna.

chodzi mi o zasady komponowania obrazu - podstawy fotografii. " Koniec cytatu

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Opublikowano
1 minutę temu, AndrzejGłuszyca napisał:

@egon44 Andrzeju.. temat Henryka bardziej dotyczy komponowania obrazu  jak praktycznej strony uklładania kamieni co sam Henryk zaznaczył w pierwszym poście . Cytuję   : ...

"Nie chodzi mi  o róznice między ilością kamieni w   mbuna/nonmbuna.

chodzi mi o zasady komponowania obrazu - podstawy fotografii. " Koniec cytatu

Rozumiem,tylko jednak mi chodziło o dwie strony medali czyli koncepcja układania kamieni,oraz stworzenie kryjówek dla dorosłych ryb.

Jedno i drugie ma ze sobą dużo wspólnego :) 

• Lubię to 3
Opublikowano

Witam co się najeździłem i wyszukalem to moje, wiem napiszecie ze kamole inne ale w Uk ciężkie jest życie akwarysty. To co udało mi się zdobyć leży w baniaku. Nie mam talętu do komponowania fajnych aranżacji, może jakies sugestie podpowiedzi? Pozdrawiam

20190119_130902.thumb.jpg.ff98eb45346e1a669cb46b4fc2232c8f.jpg20190119_130836.thumb.jpg.05cda2e0b3724099902a8ce54c2f6329.jpg20190119_130846.thumb.jpg.692f07fc407f01c09ffb3f048b38ff9f.jpg