Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 13.01.2019 o 22:22, troad napisał:

Gdybym miał taki problem (oj a chciałbym mieć i pewnie nie tylko ja), to na pewno  chciałbym na żywo zobaczyć detale techniczne i pogadać.
Nie chcę żeby wyglądało, na to że ja zapraszam do nie swoich mieszkań, ale przy tak ogromnym przedsięwzięciu telefon, maile, forum, nie zastąpi pogadania na żywo z człowiekiem który wiele problemów musiał rozwiązać przy stawianiu takiego giganta. 
Co do szyby. Opti white wg mnie bez sensu. Zbiornik głęboki, skały w tle, różnica nie do zauważenia.
Akryl, dużo wytrzymalsze i bezpieczniejsze, no ale koszty. 
Crav ma sumpa oraz mechanika z korpusami narurowymi też, ale uważa że i bez niego dałoby radę.
Jurgen o ile pamiętam ma dwa obiegi naurowe na pompach CO.
Wg mnie musi być stała podmiana, ale przy takiej budowie to nie  jest żaden problem.
Od strony bezpieczeństwa najważniejsze to dobre posadowienie i hydroizolacjia betonu.
O ile pamiętam co mi mówił Zbyszek, to chyba ze 6 różnych warstw dawał.

Też bym chciał zadawać milion pytań przy budowie, ale zanim to nastąpi wolę dowiedzieć się cos i wtedy mogę pytać np dlaczego coś jest zrobione tak a nie tak.

Co do optiwhite ja niestety widzę różnicę , więc kolejny zbiornik wolałbym też w tej technologii.

Akryl z tego co czytałem jest drogi, ale nie weryfikowalem. 

Zastanawiam się nad zbiornikiem wykonanym z włókna szklanego i zywicy.  podobno taki  zbiornik jest 2-3 razy tańszy od akrylowego i 20% droższy od szkla. Natomiast nie ukrywam, że najważniejsze dla mnie tu jest trwałość materiału. Nie wyobrażam sobie rozklejają tego w domu po 10-15 latach z powodu silikonu ;)

Opublikowano
W dniu 13.01.2019 o 22:22, troad napisał:

Co do szyby. Opti white wg mnie bez sensu. Zbiornik głęboki, skały w tle, różnica nie do zauważenia.

Tu bym się zastanowił. Szyba będzie musiała być pewnie 19 mm a to przy takiej grubości różnica może być już zauważalna.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oglądałem 19 float i opti i ja różnice widzę dużą. Ciągniesz wodę prad kanalize do akwa... nie robił bym 250 czy 270 bo szkoda szkła...