Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na konkurs chyba trochę słabo,fotka telefonem robiona.Filtracje zmieniłem z narurowca na coś w stylu kaseciaka opartego na pompie Dcp 5000 ale pompa na zewnątrz jest,a zasys schowany mam w jednej z komór za tłem i tam jest tylko gąbka.Biologa zostawiłem na razie tak jak jest w kubełku,ale powoli będę odchodził od kubła i zostanę przy jednym filtrze.Biologia myślę,że z czasem sama się obroni i wystarczy mi tylko wydajny mechanik.

Opublikowano (edytowane)

Mi  fotka bardzo się podoba. Nawet jezeli była robiona telefonem. Aby zrobić fajne zdjecie nie trzeba go robić Zaraz aparatem fotograficznym . Zgloś zdjecie, jest fajne,a w twarz nikt ci nie da. Takie jest moje zdanie.

A co do filtracji to tak też myślałem. Powiedz mi czy pompa ci nie przecieka?  Ja mam DCP 6500 kompletnie nową i zastanawiam się nad jej wykorzystaniem. Stąd moje pytanie.

Edytowane przez Piotr775
Opublikowano

Na FB jest ogloszony konkurs Akwarium z biotopem jeziora Malawi. No Ale wlasnie doczytałem ze zdjecia mozna było dosyłac do soboty,do godz 24. Wiec już po ptakach. A szkoda.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Działo się ostatnio w moim zbiorniczku.Wypatrzylem podlotka Itungi który znalazł sobie miejscówkę na terytorium Saulosi,druga samica Itungi inkubuje oraz coś interesującego w zachowaniu Hary.Nagrania słabej jakości zrobione telefonem i w nocy prawie bez oświetlenia i ryby schowały się w najbardziej zaciemnionej części akwarium.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Dzisiaj mija rok od wpuszczenia pierwszych mieszkańców.Obsada na dzień dzisiejszy C.Hara 2+1 (do tego jeden maluch który się uchował)M.elongatus Chailosi 1+1 P.elegans Itungi 4+3 C.Saulosi 4+3.Panuje względny spokój Hara jest zajęta Chailosi,Saulosi zajęte sa sobą,a Itungi wszystkich w nosie mają.FACBD581-DBDD-49FA-8D35-4E3B76734B2C.thumb.jpeg.2450c0afa33fe5f4b4e5f5a8770044a4.jpeg7899C619-E962-42EB-991B-FFAE84614E3E.thumb.jpeg.28d9b8004474abd934b0294076320123.jpeg

• Lubię to 7