Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie odkopał, nie odkopał, tylko dopytuje ;)

Zdrowy, folie oracle od strony kleju nie są wcale z połyskiem tylko maatowe, połysk jest z ddrugiej strony i brałbym właśnie z połyskiem bo łatwiej to przelecieć gąbeczką, a naklejone klejem w stronę wody, na szybie od zewnątrz i ttak nie ma znaczenia czy z połyskiem czy bez, bo sama szyba daje połysk... ;) ktoś o tym pomyślał? :P

jaka nie kupisz będzie dobra, byle była czarna, bo wtedy jest głębia i bdzie git ;)

Opublikowano

Dokładnie tak jak makok napisał: folia czy to matowa czy błyszcząca od strony kleju jest taka sama, wiem bo u pysi mam matową a w shrimp secie błyszczącą - zero różnicy.

Opublikowano

Przerabialem mocowanie folii na wode z dodatkiem plynu do mycia naczyn ,olej spozywczy ..to wszystko .... jest slabe na dluzsza mete.

Ostatnio polecialem 3 strony akwarium waleczkiem ..zwykla czarna farba latexowa ....(stosunkowo latwo usunac ... ).

Opublikowano

Wszystkie folie jakie widziałem dawały większy lub mniejszy połysk. Moim zdaniem jak zależy nam na matowym kolorze, najlepszym wyjściem jest spienione pcv. Dodatkowym plusem PCV jest łatwość montażu.

Opublikowano

Dowiedziałem się od producenta że montaż takiej folii może być z zastosowaniem zwykłego ALE! BEZBARWNEGO płynu Z ALKOHOLEM do mycia szyb.

1. myjemy szybe tym płynem- odtłuszczamy i później wycieramy do sucha

2. robimy mgiełke na powierzchni którą chcemy okleić i przykładamy do niej folię

3 wyciągamy / wyciskamy szpatułką (dowodem osobistym czy też inną kartą) napsikaną mgiełkę spod folii od środka na zwenątrz

Wszystko przy użyciu jednego płynu. Za kilka dni będę tak robił i dam znać czy działa ;)