Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wrzucaj... ale racja efekt głębi jest niesamowity... mam już nawet jeden pomysł na nowy baniak z wykorzystaniem takiej czarnej naklejki...

efekt spodziewam się że będzie porażający... :twisted:

Opublikowano

wrzucę jak cyfrówkę skombinuję :D niestety Konica Minolta poległa a kasa na akwa poszła :D

Zmieniłem słowo zaznaczine na niebiesko, ponieważ poprzednie było nistosowne i wulgarne. Proszę na przyszłość nie używać na forum słów tego typu.

MarS

Opublikowano

Sławek, kombinuj tą cyfrówkę, kombinuj... ino żwawo :P

ciekaw jestem efektu... gdzieś mi się przed chwilą przewinął baniak z folią też... jakaś plaga? :lol:

Opublikowano

Ja w nowym zbiorniku też dałem czarną naklejkę ale po naklejeniu wyszły białawe pasy i folię wywaliłem. Co mam zrobić żeby uzyskać efekt gładkości bez jaśniejszych pasów? Do wody dodałem pur do naczyń - może te pasy od niego są? Jaki środek zastosować ? Pomocy bo będę dziś zalewać akwa !

Opublikowano

jaka naklejka? czy gdzieś widać na niej więcej kleju? czy nic nie wskazywało na to co zobaczyłeś po naklejeniu?

jaki pur? taki z balsamem do dłoni?

jak dużo go dałeś? jaki spryskiwacz (lekka mgiełka czy duże krople)?

jak szyba zbiornika? nie było pasów wcześniej? (sorry ale muszę zapytać, żebyśmy nie tracili czasu)

jakie dokładnie są to pasy? czy np pionowe o gładkich krawędziach regularne? czy mocno nieregularne o postrzępionych krawędziach ułożeniem mogące sugerować kierunki "wyczesywania wody/płynu" spod naklejki podczas klejenia?

ja typuję albo pur albo klej naklejki... jeśli to drugie to gorzej... ale pisz, tylko sprawdź wszystko dwukrotnie dokładnie

w najlepszym przypadku technika naklejania - ja miałem miejsca gdzie były dwie białawe duże plamy i typowałem że zrobiłem to kranówą a nie np destylatem bez "kamienia", ale po miesiącu zniknęło samo... :wink: