Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam rozterkę dot. Filtra ikola 250.Filtr miałby być przeznaczony do akwarium 150l z obsadą (a jakże) Chidongo Saulosi.W filtrze zacheca mnie cena i pobór energi , natomiast zastanawua się czy jego moc bedzie wystarczającą.interesuja mnie także opinie o nim.

Może proponujecie wyższy model, czy może wgl inna marka.

Filtr ma służyć jako mechanik, ale przypuszczam że w przyszłości dodam mamy prefiltr hw.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Moim zdaniem w tym litrażu wystarczy Tobie Ikola 600 maxx +prefiltr HW-603A... 

Druga opcja filtracji która wydaje mi się być dużo lepsza to Midikani 800 +pompa Unipump 1500...

• Lubię to 1
Opublikowano
24 minuty temu, egon44 napisał:

Moim zdaniem w tym litrażu wystarczy Tobie Ikola 600 maxx +prefiltr HW-603A... 

Druga opcja filtracji która wydaje mi się być dużo lepsza to Midikani 800 +pompa Unipump 1500...

Dokładnie, albo nawet z tą oszczędniejszą pompą Unipump 1000

Opublikowano
10 godzin temu, Yellowek napisał:

Niestety ale zastanawialem się nad tańszym rozwiązaniem.
Ale dzieki za pomocną dłoń :)

Jeśli chcesz mieć dobrą filtrację to niestety musisz się liczyć z tym,że trzeba wydać pieniążki na sprzęt...Akwarystyka to niestety koszty...Małe czy duże,ale jednak koszty ;) 

No chyba że pójdziesz w filtr kasetowy(tzw.kaseciak-poczytaj o nim w tematach na forum)...Wtedy koszt będzie naprawdę niski...Formatki do jego sklejenia zakupisz za około 50zł...Do tego pompa np.Hydor Pico 1200,i masz załatwioną filtrację biologiczną,oraz mechaniczną...

Opublikowano
Jeśli chcesz mieć dobrą filtrację to niestety musisz się liczyć z tym,że trzeba wydać pieniążki na sprzęt...Akwarystyka to niestety koszty...Małe czy duże,ale jednak koszty  
No chyba że pójdziesz w filtr kasetowy(tzw.kaseciak-poczytaj o nim w tematach na forum)...Wtedy koszt będzie naprawdę niski...Formatki do jego sklejenia zakupisz za około 50zł...Do tego pompa np.Hydor Pico 1200,i masz załatwioną filtrację biologiczną,oraz mechaniczną...
Ok. Dzięki, rozwarze temat kaseciaka :)

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka