Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Z tego co piszesz teraz to ewidentnie wynika ,że robisz zbyt małe i zbyt rzadkie podmiany . Nawet się nie zastanawiaj..kupuj purolite  i zwiększ podmiany. Przy większych podmianach przedłużysz żywotność żywicy a i rybom świeża woda nie zaszkodzi. Ja zawsze kupuje u tego gościa: https://allegro.pl/zywica-anionit-purolite-a520e-usuwanie-azotanow-i7124147516.html?snapshot=MjAxOC0wNi0yNFQyMDoyMzowNi40NjRaO2J1eWVyO2Y1Y2YyNWZhMGE0MjVhMTUwNjY1MDYwMGY0MjE5MGNkODYxYTdlMWVjOGM5OTI1MTM1YTcxNTQ4OGUxMDU4ZTM%3D

W co pakujesz tą żywice? w specjalne worki czy w rajstopy?

1 minutę temu, TOMEKSIEDLCE napisał:

Tak masz tu zdjęcie tej tabletki do zmywarek :)a52372aceb3303d5d9f451fa27ae7679.jpg

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

a taka w granulacie nie może być? Pytam bo taką używamy do zmywarki 

Opublikowano
1 minutę temu, marekmax77 napisał:

W co pakujesz tą żywice? w specjalne worki czy w rajstopy?

Kupiłem kiedyś takie damskie rajstopy . Ale takie troszkę bardziej gęste jak takie zwykłe. Obciąłem na taką długość jak są skarpetki:)

Opublikowano
9 minut temu, TOMEKSIEDLCE napisał:

To jest sól tabletka do zmywarek 25 sztuk takich do namaczanie żywicy się stosuję :) 

Specjalna jakaś firma ? gdzie takie kupie bo standardowo taka sól jest w granulacie

Opublikowano
Opublikowano

Każda czysta sól może być, granulat tablet czy proszek , forma nie jest istotna. Ilość soli należy przeliczyć w stosunku do ilości wody używanej do regeneracji .

Opublikowano

Regenerujesz 10% roztworem NaCl, formowanie wstępne robisz 6 % roztworem, z temperaturą wody też nie ma co przesadzać, 45-50 stopni w zupełności wystarczy. Do regeneracji możesz użyć każdej czystej soli, bez dodatku jodu, antyzbrylaczy, nabłyszczaczy itp. Osobiście używam soli kamiennej kuchennej ważonej z Kłodawy, szybko się rozpuszcza.

Wytapatalkowane