Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Maylandia livingstonii - muszlowce z malawi... poczytaj popytaj... dałyby radę

Ja je mam w 80/35/40 czyli 112 l w układzie 3+5 jednogatunkowo i jest to jednak mimo że mała to jednak żywiołowa ryba i bynajmniej nie jest to akwa dla nich za duże wręcz odwrotnie - raczej minimalne, co ciekawe nie trzyma się tylko podłoża ale i operuje w innych wyższych strefach zwłaszcza jak są wyższe skałki tak więc ta wysokość taka sobie.

Dlatego jednak w tym Twoim akwa poszedłbym za radą czestera

Gdybym nie miał możliwości trzymać pyszczaki zdecydowanie wybrał bym muszlowce. Podobne i mają swój charakter.

Ale muszlowce z Tanganiki, tez fajne mają charakter a są zdecydowanie mniejsze i Twoje akwa będzie dla nich miejscem naprawdę idealnym bo z powodu swojej wielkości zaledwie 5 cm mogą być z powodzeniem hodowane nawet w mniejszych zbiornikach. W dodatku również mają charakter co przenosi się na widowiskowe i ciekawe achowania.

Opublikowano
Proponuję jednak żółwia i to małego. 28 cm wysokość !!! włożysz piasek i kamyka i co pyśki płetwy będą wietrzyły ??

!!!!!!!!! ABSOLUTNIE NIEE ! Chyba, ze na poczatek dla mlodziutkiego potem akwarium minimum 3x wieksze;p

Opublikowano

OFF top ,ale ja pisalem calkiem serio, jestem chyba wiekszym terrarysta niz akwa, wiec moj post byl calkie serio. Co do tego akwa, jak najbardziej muszlowce, sam mam zamiar zalozyc malutki biotopik z multikami, polecam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tyle, że te rybki są, hmm... Nudne! :)
Zgadzam się :D Sam wykańczam swoje pierwsze malawi poprzednio stało 72 litry z brzanami i bojownikiem (samotny rider :)). Z pewną nostalgią je sprzedałem, ale Adi dobrze mówi, one tylko pływają, jedzą i sadzą kupsztalce :? Może za wiele oczekuje od pyśków, ale choć ich jeszcze nie miałem to wierze, że będą o wiele ładniejszym i ciekawszym obiektem do podglądania. AdiXXL spróbuj skręcić większe akwa.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli chcesz ciekawe rybki to tak jak piszą koledzy - Malawi odpada ale posłuchałbym Czestera i wpuścił tam muszlowce. Nie trzeba wielkiej gimnastyki aby znależć podobne fora kolegów zza miedzy... Gdyby było choć trochę wyższe to możnaby spróbować z księżniczkami z burundi, ale jednak zbiornik na nie chyba trochę przymały.

A najlepiej to sprzedaj to co masz i kup większe akwarium. I będziesz mógł mieć Malawi.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.