Skocz do zawartości

Malawian - hodowla pielęgnic afrykańskich - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam , chciałbym i ja dodać opinię na temat mojego zakupu. 

Zdecydowałem się na Lethrinops albus 10 sztuk oraz 10 Aulonocara sp. Lwanda 

Kontakt przez messangera oceniam na bardzo dobry , dostałem też rabat z czego byłem bardzo zadowolony. Cena ryb była bardzo zachęcająca. Pakowanie ryb , zabezpieczenie i transport super. 

Przejdę teraz do meritum czyli jakości ryb .

L. Albus super , większe niż się spodziewałem. Powinny wyrosnąć piękne ryby 

A. Sp. Lwanda już wypada nieco gorzej. Jedna ryba z uszkodzonym okiem, i widać że jest to stare uszkodzenie albo wada genetyczna. ( ryba ma apetyt , dominuje w stadzie i w sumie jako pierwsza zaczyna się wybarwiać. ) 2 sztuka to już typowa deformacja . Pysk skierowany w bok ,dolna szczęka zbyt krótka. Moim zdaniem takie ryby powinny iść już na wcześniejszym etapie na pokarm dla jakiegoś  drapieżnika. 3 sztuka od początku nie pobiera pokarmu , ale tutaj wiadomo że nie jest niczyja wina , albo warunki jej nie podpasowały albo była słabsza od reszty , lub po prostu gorzej zniosła transport. Na tą chwilę pluje pokarmem, traci na wadze i raczej już nic z niej nie będzie. 

Podsumowanie :

-dobry kontakt

-ceny niskie i zachęcające

-lepiej  jest wziąć trochę więcej ryb Bo mogą trafić się Jakieś koślawe 

- generalnie myślę jednak że ofertę i ceny ma dobre i nie wykluczam dalszych zakupów u niego 

Nie podoba mi się natomiast sprzedaż ryb zdeformowanych. I nie mówię tu o przypadku bo takie deformacje widać na pierwszy rzut oka 

Screenshot_20181117-115636.png

Opublikowano

Wiec i moje doswiadczenie. A raczej to co powinno nim byc. Myślałem sobie ze skoro facet zyje ze sprzedazy ryb,ma swoją firmę,stronę internetową, pocztę więc z kontaktem nie bedzie problemu. Z racji tego że wolę byc zawsze w jakiś sposób zabezpieczony postanowiłem do niego napisać. I tylko tyle mojego  doświadczenia co wysłanie do niego 2 wiadomosci na poczte. Było to ponad 2 miesiace temu. Nä żadną wiadomość nie odpowiedział. Tylko proszę nie myślec ze coś pomyliłem, zamawiałem 2 razy rybki w FishMegic i 1 u Darka Gaży,i w obu przypadkach kontakt z panami był na wzorowym poziomie. A tu jak by człowiek pisał do sciany. To jest nie profesjonalne traktowanie klienta,olewanie go i nie dbanie o własne interesy. Dla mnie to nie hodowca tylko tandetny amator. I osobiscie nigdy od niego nie zakupię żadnej rybki. Choć ofertę ma interesującą. 

Opublikowano

Zdecydowanie nie zgadzam się z przedmówcą. Zamawiałem ostatnio (tydzień temu) niemal 20 ryb od Malawiana. W ani jednej sekundzie nie poczułem się zlekceważony, zapomniany, itd. Przez cały proces zamówienia (a dodam, że ryby ściągane były z hodowli z Czech), odczułem pełen profesjonalizm. Ryby przyjechały w doskonałej kondycji, każda jedna jest wysokiej jakości. Otrzymałem poradę zarówno w trakcie procesu realizacji zamówienia, jak i po (dietetyka ryb). 
Jest wielce prawdopodobne, że kolejne zamówienie będę również realizował z Malawianem.

• Lubię to 1
Opublikowano

Gdyby mi bardzo zależało to w razie niepowodzenia jednym sposobem, próbował bym porozumieć się innym a nie narzekał na słaby kontakt. Wiadomo jak to jest ze skrzynka i pocztowymi nie zawsze się sprawdza, sam musiałem się z dr. Pawlakiem kilka razy kontaktować zanim mi odpisał teraz po prostu dzwonię. Poprzez Messengera nie problem połączyć się z Marcinem jak nie ma aktualnie ryb to sprowadza na zamówienie.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano

Wybacz Bezprym Ale czy Na stronie malawiana podana jest informacje o kontakcie przez mesengera ??? Nie. Podana jest nr telefonu i poczta. Więc podajac te informacje jednoczesnie infoemujesz ze kontakt jest za ich posrednictwem. Skoro nie chcesz czytac lub odpisywac to nie podajesz poczty,a skoro znow rozmawiac to nr tel. A nawiasem mowiac podajcie mi inne sklepy czy firmy z ktorymi kontakt mozliwy jest w 80 procentach przez mesengera ? 

• Lubię to 4
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Moje doświadczenie z Marcinem Malawian...

w sierpniu 18’ zbierałem informacje o najtrafniejszych żródłach wybranej obsady do 700 l.Wybralem Marcina, Dr. Romana Pawlaka i Marka Malawi-Mbuna z Choszczna.

Nie narzekam na kontakt z Malawianem, a rozmawialiśmy  i pisaliśmy naprawdę często.

Czytając powyższe wypowiedzi podpinam się do masowego upychania rybek w 1 worku.W moim przypadku 5-8 szt 4-5 cm pysi. Czego nie mogę powiedzieć o Marku z Malawi-Mbuna. Każda z rybek umieszczona w podwójnym, oddzielnym worku tlenowym-POLECAM HODOWCĘ.Slyszalem mieszane opinie o Dr. Pawlaku. Osobiście jednak nie mogę powiedzieć złego słowa.

Opublikowano

Oto dowód jak przez swoje niedbalstwo można stracić ogromną ilość klientów.

Moge poznać więcej szczegółów na temat zrezygnowania Klubu z partnerstwa proszę.

ZMawialem od Malawiana i mam teraz mieszane uczucia.

dziekuje 

• Lubię to 2