Skocz do zawartości

Obsada do 300 l

mario999

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, mario999 napisał:

Tylko że wtedy o pyszczakach mogę raczej zapomnieć :/ czy można je trzymać razem? 

Możesz trzymać je razem z pyszczakami bez problemu... Większość malawistów, którzy posiadają synodontisy mają te z Tanganiki, ponieważ gatunek z malawi osiąga zbyt duże rozmiary....

22 minuty temu, Robson79 napisał:

Możesz trzymać je razem z pyszczakami bez problemu... Większość malawistów, którzy posiadają synodontisy mają te z Tanganiki, ponieważ gatunek z malawi osiąga zbyt duże rozmiary....

Dzięki wielkie,ucieszyłeś mnie tą wiadomością :) bez znaczenia jakie pyszczaki mogą być z synodotisami ?

34 minuty temu, Robson79 napisał:

Dodam tylko... że patrząc na idee naszego forum jest on odradzany z racji tego że nie jest to ryba z biotopu Malawi :) 

No chyba że  w grę wchodzi Synodontis njassae,ale w tym litrażu ten gatunek zdecydowanie odpada...

Edytowane przez egon44
  • Lubię to 1

2 godziny temu, egon44 napisał:

Dodam tylko... że patrząc na idee naszego forum jest on odradzany z racji tego że nie jest to ryba z biotopu Malawi :) 

No chyba że  w grę wchodzi Synodontis njassae,ale w tym litrażu ten gatunek zdecydowanie odpada...

Niby tak ale z tego co zauważyłem synodontisy z Tanganiki są jedynym gatunkiem na który jest "przymykane" oko w naszym biotopie... Nawet zdjęcie takiego synodontisa znalazło się w tegorocznym kalendarzu więc nie do końca są odradzane... ? Sam kilka lat temu miałem je w swoim baniaku i były bardzo ciekawym urozmaiceniem obsady.... Jeśli komuś się bardzo podobają to czemu nie, chyba lepszy synodontis z Tanganiki niż glonojady z Ameryki... ???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.