Skocz do zawartości

Woda że starego akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zmieniam akwarium i obsadę. Tydzień temu ryby poszły w świat a akwarium przestało działać. Filtry wyłączone. Pytanie jest takie czy przelewać wodę że starego akwarium gdzie nie jest filtrowania tydzień czasu, stoi sobie jeszcze w akwarium. Żona mówi że śmierdzi ta woda. Wylać ja do kibla i zalewa nową czy przelać do nowego akwarium i dolac kranowka? Po czym dolac bakterii typu szybki start. W tan mal mówią że można odrazu rybki wpuszczać do takiej wody. Dodam że filtrów nie czyscilem narazie a przydało by się. 

Opublikowano

Twój błąd polega na wyłączeniu filtrów, cała biologia przepadła a w filtrach już pewnie pełno siarkowodoru. Wyczyścić porządnie filtry, starą wodę wylać do ścieku, bo tylko do tego się teraz nadaje i start akwarium od nowa według informacji z naszego forum.

Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano
3 minuty temu, darkon napisał:

Twój błąd polega na wyłączeniu filtrów, cała biologia przepadła a w filtrach już pewnie pełno siarkowodoru. Wyczyścić porządnie filtry, starą wodę wylać do ścieku, bo tylko do tego się teraz nadaje i start akwarium od nowa według informacji z naszego forum.

Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka

To i piasek przepłukać na nowo i skały wyparzyć bo dwie skały chce wykorzystać w nowym akwa. A filtry przepłukać w starej wodzie?