Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ryba na pierwszych zdjęciach od góry to Protomelas sp. 'johnstoni solo' .

Dokładnie, Placidochromis johnstoni (bez solo) choć bardzo podobny to rośnie znacznie większy.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano
Panowie, dziękuje za zwrócenie uwagi [mention=1949]Tomasz78[/mention] ta zmiana to po części wina [mention=7984]Bartek_De[/mention] tak zachwalał non-mbune że ładna i spokojna itd.
I znów moja wina

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzisiaj odebrałem harem Copadichromis virginalis fire crest w ilości 2+2 (wielkość 10-11cm). Na razie śledzie :D czas pokaże co z nich wyrośnie.

Opublikowano

Dzisiaj odebrałem ostatnią część mojej obsady tj. Protomelas sp. Steveni taiwan Reef w układzie 1+2 (wielkość 12-14cm).

Aktualna obsada:

•  Protomelas sp. Steveni taiwan Reef - 1+2
  •  Protomelas sp. johnstoni solo - 1+0 (docelowo 1+1)
  •  Otopharynx Tetrastigma - 1+0 (docelowo 1+1)
  •  Copadichromis virginalis fire crest - 2+2
  • + 2 aulonocary na razie maluchy (czas pokaże) czy zostaną
  • Lubię to 3
Opublikowano
Godzinę temu, Bastian napisał:
  •  Protomelas sp. Steveni taiwan Reef - 1+2
  •  Protomelas sp. johnstoni solo - 1+0 (docelowo 1+1)
  •  Otopharynx Tetrastigma - 1+0 (docelowo 1+1)
  •  Copadichromis virginalis fire crest - 2+2
  • + 2 aulonocary na razie maluchy (czas pokaże) czy zostaną

Obym się mylił, ale moim zdaniem szanse na prawidłowe docelowe wybarwienie Copadichromisów są zerowe. 

• Lubię to 1
Opublikowano
9 godzin temu, tom77 napisał:

Obym się mylił, ale moim zdaniem szanse na prawidłowe docelowe wybarwienie Copadichromisów są zerowe. 

Też jestem ciekaw, ponieważ mam 3 samce i 5 samic "fire crest" ok 9-10 cm i bywają momenty, że wszystkie trzy samce łapią piękne godowe kolory, po czym szybko je tracą. Do tarła jeszcze nie podchodziły.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, tom77 napisał:

Zdaje sobie sprawę, że będzie ciężko ale chcę spróbować.

3 godziny temu, darianus napisał:

Też jestem ciekaw, ponieważ mam 3 samce i 5 samic "fire crest" ok 9-10 cm i bywają momenty, że wszystkie trzy samce łapią piękne godowe kolory, po czym szybko je tracą. Do tarła jeszcze nie podchodziły.

Dużo czytałem i oglądałem materiałów na temat tego gatunku i faktycznie jest on bardzo trudny w utrzymaniu w zbiorniku kilku gatunkowym tym bardziej w obecności ryb agresywnych. Postaram się opisywać na bieżąco sytuację 👍

Edytowane przez Bastian
Opublikowano
W dniu 3.10.2020 o 16:13, Bastian napisał:

Dzisiaj odebrałem harem Copadichromis virginalis fire crest w ilości 2+2 (wielkość 10-11cm). Na razie śledzie :D czas pokaże co z nich wyrośnie.

Możesz wrzucić fotki?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.