Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co prawda, nie wiedziałem do końca w którym dziale, ten temat założyć do końca, więc najwyżej Andrzej go przeniesie :)

Od kilku dni, zauważyłem u swojego samca Kadango, dziwny nazwabym to rytuał. Kiedy podpływa do samicy i pręży swoje płetwy, dodatkowo wypuszcza z pyska bomble powietrza. Nigdy się z czymś takim wcześniej nie spotkałem, a takie coś zdarza się tylko przy samicy.

Dodam tylko, że skupaniec przez ponad rok ukrywał się jako samica, chociaż był jedynym samcem tego gatunku, a w przeciągu miesiąca, jego masa, i ubarwienie zmieniły się diametralnie.

Może ktoś ma jakiś pomysł co to może być ?

Dodatkowa informacja, samiec pobiera pokarm w tempie wystrzelonych przez Rambo, pocisków z karabinu maszynowego, po akwarium zasówa niczym Frog na ulicach Warszawy, jego brzuch jest niezapadnięty.

Opublikowano (edytowane)

Moim Kadango zdarzyło się wypuścić bańkę powietrza, ale to w czasie karmienia kiedy łapczywie z powierzchni połknęły a potem nurkowały. Przy tarle nigdy.
Jak rozumiem to beknięcie zdarza mu się długo po jedzeniu?

Edytowane przez troad
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, troad napisał:

Moim Kadango zdarzyło się wypościć bańkę powietrza, ale to w czasie karmienia kiedy łapczywie z powierzchni połknęły a potem nurkowały. Przy tarle nigdy.
Jak rozumiem to beknięcie zdarza mu się długo po jedzeniu?

Dokładnie tak, także to nie cofka po posiłku :)

Opublikowano
Teraz, Merlot napisał:

Dokładnie tak, także to nie cofka po posiłku :)

No to przyjemniaczek z niego, beka w trakcie zalotów, a co na to samica :D.

• Lubię to 1
Opublikowano
Dobrze ,że gazów nie oddaje
I w tym momencie Andrzeju przypomniałeś mi Adasia Miauczyńskiego, który miał problem z prykaniem

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.