Merlot Opublikowano 15 Września 2018 #1 Opublikowano 15 Września 2018 Co prawda, nie wiedziałem do końca w którym dziale, ten temat założyć do końca, więc najwyżej Andrzej go przeniesie :) Od kilku dni, zauważyłem u swojego samca Kadango, dziwny nazwabym to rytuał. Kiedy podpływa do samicy i pręży swoje płetwy, dodatkowo wypuszcza z pyska bomble powietrza. Nigdy się z czymś takim wcześniej nie spotkałem, a takie coś zdarza się tylko przy samicy. Dodam tylko, że skupaniec przez ponad rok ukrywał się jako samica, chociaż był jedynym samcem tego gatunku, a w przeciągu miesiąca, jego masa, i ubarwienie zmieniły się diametralnie. Może ktoś ma jakiś pomysł co to może być ? Dodatkowa informacja, samiec pobiera pokarm w tempie wystrzelonych przez Rambo, pocisków z karabinu maszynowego, po akwarium zasówa niczym Frog na ulicach Warszawy, jego brzuch jest niezapadnięty. Cytuj
suricade Opublikowano 15 Września 2018 #2 Opublikowano 15 Września 2018 Może to jego sposób na podryw ? 3 1 Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 15 Września 2018 #3 Opublikowano 15 Września 2018 Przeniosłem do innego działu. 1 Cytuj
troad Opublikowano 15 Września 2018 #4 Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) Moim Kadango zdarzyło się wypuścić bańkę powietrza, ale to w czasie karmienia kiedy łapczywie z powierzchni połknęły a potem nurkowały. Przy tarle nigdy. Jak rozumiem to beknięcie zdarza mu się długo po jedzeniu? Edytowane 15 Września 2018 przez troad 1 Cytuj
Merlot Opublikowano 15 Września 2018 Autor #5 Opublikowano 15 Września 2018 2 minuty temu, troad napisał: Moim Kadango zdarzyło się wypościć bańkę powietrza, ale to w czasie karmienia kiedy łapczywie z powierzchni połknęły a potem nurkowały. Przy tarle nigdy. Jak rozumiem to beknięcie zdarza mu się długo po jedzeniu? Dokładnie tak, także to nie cofka po posiłku :) Cytuj
troad Opublikowano 15 Września 2018 #6 Opublikowano 15 Września 2018 Teraz, Merlot napisał: Dokładnie tak, także to nie cofka po posiłku No to przyjemniaczek z niego, beka w trakcie zalotów, a co na to samica . 1 Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 15 Września 2018 #7 Opublikowano 15 Września 2018 Teraz, troad napisał: No to przyjemniaczek z niego, beka w trakcie zalotów, a co na to samica Dobrze ,że gazów nie oddaje . 1 2 Cytuj
Merlot Opublikowano 15 Września 2018 Autor #8 Opublikowano 15 Września 2018 Teraz, troad napisał: No to przyjemniaczek z niego, beka w trakcie zalotów, a co na to samica . Jak przystało na prawdziwą damę, ucieka :D 1 1 Cytuj
Bartek_De Opublikowano 15 Września 2018 #9 Opublikowano 15 Września 2018 Dobrze ,że gazów nie oddaje . I w tym momencie Andrzeju przypomniałeś mi Adasia Miauczyńskiego, który miał problem z prykaniem Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi