Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich . Proszę o radę . Zonka uparła sie na malawi z wapieniami filipińskimi i i niebieskim brystolem ( tło) , jako oświetlenie aqua glo plus marine (dla mnie troszke wieś tańczy i śpiewa :D ) . 126 l i oczywiscie saulosi . Ma ktoś może jakieś foty takiego zbiornika ? Ja jestem za grotą ale ... :D . Jakieś rady co do tej decyzji ? Pzdr.

Opublikowano

znajdź w necie żółte ryby z niebieskim światłem i dla porównania te same ryby np z narva oceanic nature najlepiej na ciemnym tle... i zbombarduj żonę...

kobiety widzą kolory znacznie lepiej... nie oprze się wrażeniu że te żółto-niebieskie jakoś takie nienaturalne, blade brzydkie wyjdą...

Opublikowano
Witam wszystkich . Proszę o radę . Zonka uparła sie na malawi z wapieniami filipińskimi i i niebieskim brystolem ( tło) , jako oświetlenie aqua glo plus marine (dla mnie troszke wieś tańczy i śpiewa :D )

Pzdr.

Stary módl się by żonka Ci nie weszła na to forum i nie przeczytała tego ;) bo inaczej bana dostaniesz,a za karę będziesz musiał hodować gupiki ;)

Opublikowano

Nie jest tak strasznie ... Jak porośnie glonami to nie ma dramatu . Ile mniej więcej potrzeba kg. tego wapienia ( mam go za darmo ) na dno 80*35 ? Jakie dać podłorze ( piasek ... ) ? Grys koralowy jest troszkę drogi . Zeby to miało ręce i nogi . Pzdr.

Opublikowano

piasek daj, taki od 0,5 do 2mm

najlepiej ciemny jak znajdziesz bo jednak te wapienie będą jasne

aha miałem przez moment niebieskie tło takie i co tydzień porasta glonami i tworzy się niebieskozielone a to juz nie wygląda ładnie i roboty więcej...

teraz mam czarną folię i glony co dwa tygodnie tylko i nie widać aż tak :P

Opublikowano

Oki . Zostawiam folie czarna, mam taka w akwa z pielęgniczkami . Nie jestem zwolennikiem w takich małych akwa. tła wewnętrznego . Posłuchaj gdzie najlepiej kupić piach ? Jakiś specjalny rodzaj ?

Opublikowano

w sklepmalawi mają czarny ale jak dla mnie trochę za duża granulacja bo 1-3mm i drogi...

ogólnie to jak jesteś znad morza/jeziora/rzeki(w miarę czystej) to dygnij na plażę... bo budowlany trochę jaśniejszy jest zawsze... a tak to skład budowlany (tylko dobrze wybierz, bez cementu)

bo akwarystyczne przesadzają z cenami za piach... pozatym cała ziemia jest z piachu, więc jakoś tak bym w akwarystycznym nie kupił...

no i dobrze spreparuj oczywiście