Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 4.08.2019 o 03:25, iquitos68 napisał:

Popatrz jeszcze czy dobrze są kable połączone ze sterownikiem. Pozamieniaj kolejność tych połączeń, pokombinuj z ustawieniami w sterowniku. Cięcie kabli to ostateczność.

Sam miałem taki problem. U mnie po pewnym czasie nie wiadomo dlaczego diody migotały i gasły. Trwało to kilka miesięcy zanim doszedłem, że w sterowniku jest wada fabryczna zacisków. Brakowało sprężynek w zaciskach i przez to znikał kontakt.

Problem rozwiązany, uszkodzony sterownik.

Panowie, nabyłem nowy sterownik Leddimmer od Romka wersję V4. Jest o wiele solidniejszy niż poprzednie, ma genialne rozwiązanie w postaci wifi. Problem mam taki, że przyzwyczajony do programowania poprzednich wersji, nie mogę sobie poradzić z doborem barwy światła "na żywo". Jak klikam na poszczególne kanały, żeby ustawić np. poziom danego koloru, świeci mi się wszystko, białe i RGB. Jak sobie z tym poradzić ?

Opublikowano
Godzinę temu, tomaszzt napisał:

Problem rozwiązany, uszkodzony sterownik.

Panowie, nabyłem nowy sterownik Leddimmer od Romka wersję V4. Jest o wiele solidniejszy niż poprzednie, ma genialne rozwiązanie w postaci wifi. Problem mam taki, że przyzwyczajony do programowania poprzednich wersji, nie mogę sobie poradzić z doborem barwy światła "na żywo". Jak klikam na poszczególne kanały, żeby ustawić np. poziom danego koloru, świeci mi się wszystko, białe i RGB. Jak sobie z tym poradzić ?

Musisz zaprogramować sobie w pierwszym dniu roku wartość zero na wszystkich kanałach. Potem w jakimś kolejnym dniu będziesz mógł ustawiać poszczególne kanały.

Opublikowano
2 minuty temu, iquitos68 napisał:

Musisz zaprogramować sobie w pierwszym dniu roku wartość zero na wszystkich kanałach. Potem w jakimś kolejnym dniu będziesz mógł ustawiać poszczególne kanały.

Dziękuję Kolego.

Trochę się gubię jeszcze w interfejsie aplikacji. Rozumiem, że klikam na poniedziałek i styczeń a następnie ustawiam wszystko na 0, czy likwiduje ustawienia przenosząc je do "kosza" ?

Opublikowano

Musisz wszystko na zero ustawić. A potem kolejnego dnia będziesz mógł ustawiać każdy kanał osobno. Zasada jest taka że nawet jak się nie używa kanału to musi być zaprogramowany na zero. 

Opublikowano
1 godzinę temu, iquitos68 napisał:

A potem kolejnego dnia będziesz mógł ustawiać każdy kanał osobno. 

Czyli dobrze rozumiem, że zegar w sterowniku jest tak zaprogramowany, że nie ogarnę tego w tym samym dniu ?

Opublikowano
5 godzin temu, tomaszzt napisał:

Czyli dobrze rozumiem, że zegar w sterowniku jest tak zaprogramowany, że nie ogarnę tego w tym samym dniu ?

Warto poczytać ten wątek :

post #69 między innymi opisuje działanie sterownika. 

Opublikowano
56 minut temu, iquitos68 napisał:

post #69 między innymi opisuje działanie sterownika. 

I wszystko jasne, tego mi brakowało. I jeszcze raz dziękuję, bo żeby trafić na ten post, musiałbym uważnie przewertować cały wątek.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.08.2018 o 17:23, egon44 napisał:

Zbiornik o długości 150cm

Moduły białe 10-12szt

Zbiornik o długości 180-200cm

Moduły białe 15 szt

To jeszcze jedno pytanie..akwa 160 cm ...czy dać 12 szt. czy 15 szt.? Chodzi mi i to aby nie było zbyt jasno. Logiczne się wydaje wtedy 12..ale wolę dopytać chociaż i tak będę  "naocznie sprawdzał" :)

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 1