Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, bakus_44 napisał:

Ale nigdy nie ma pewności co się dzieje gdy nie widzisz. Samica może przecież kilkukrotnie podchodzić do tarła, i to raz z tym raz z tym- wtedy potomstwo będzie mieszane- mało to może prawdopodobne, ale możliwe :P

Uuuuu Panie nigdy nie widziałem takich cudów na patyku , ażeby samica to raz spółkowała z jednym , a za chwile z innym samcem na dodatek innego gatunku ? Totalnie nie zgodzę się z tą bądź co bądź tylko teorią , a nie nawet przydakiem realny który może wydarzyć się raz na 100000..... NIgD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, stan napisał:

Uuuuu Panie nigdy nie widziałem takich cudów na patyku , ażeby samica to raz spółkowała z jednym , a za chwile z innym samcem na dodatek innego gatunku ? Totalnie nie zgodzę się z tą bądź co bądź tylko teorią , a nie nawet przydakiem realny który może wydarzyć się raz na 100000..... NIgD

Ja widziałem, co prawda była to samica fire fish, ale zawsze odchowywanie narybku z akwarium gdzie razem są venustusy i livingstoni to moim zdaniem ryzyko, nawet jeżeli widzi się, że samica "spółkuje" z właściwym samcem. Gościu, który mi sprzedawał kiedyś livingstonii też twierdził, że nie ma możliwości, żeby się krzyżowały- dopóki mu ich nie odwiozłem nieco podrośniętych.

Edytowane przez bakus_44