Skocz do zawartości

zakladanie akwarium 450 l od podstaw razem z wami opinie pomoc uwagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minutes ago, Jerry_jerry said:

Jak mniemam to fi zew.  20mm to jak wąż 16mm udało Ci się założyć na taką rurę? Ale nie powiem, rozwiązanie ciekawe.

A ten pierwszy filtr zalales i odpaliles. Może nic się przez noc nie stanie ale nie zagotuje Ci się to co masz w środku? Mam tutaj na myśli czy woda nie zacznie kwitnąć i smierdziec.

W tym niedpalonym jest tylko Matrix pomieszany z eheim bio a w drugim koszyku jest ceramika która już po starcie i zarybieniu wyciągnę by włożyć fosgard i purigen  wyciągnąłem tez wszystkie gąbki  W dużym pracującym wymieszałam bio eheima z matrixem resztę pozostawiłem bez zmian w przefiltry na samej gorze włożyłem trochę waty. 

Sytuacja: C0396290-9A3D-42B1-9737-77870E4145C2.thumb.jpeg.0ce1f03139b4af0e1e59283b0197401c.jpeg

Opublikowano

Chodzi mi o to, że stojąca woda zacznie smierdziec bo zaczną się procesy gnilne. Może otwórz filtr i prefiltr aby media miały dostęp do powietrza.

Opublikowano
1 hour ago, Jerry_jerry said:

Chodzi mi o to, że stojąca woda zacznie smierdziec bo zaczną się procesy gnilne. Może otwórz filtr i prefiltr aby media miały dostęp do powietrza.

Kupiłem jeszcze taśmę do zatykania przecieków.  Myśle ze jeszcze dziś w nocy ruszę drugi filtr. 

Pozatym rano jadę nad ocean na polowanie na kamień jeden duży max dwa bo wkurza mnie to miejsce 0E78F5FB-D443-4E54-A02B-52FAA4464F68.thumb.jpeg.cdb7f09e663bded436e4be5d62652824.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Słabiutko z tymi kamieniami u Ciebie jak na mbune.  W ogóle z takich płytek ciężko coś sensownego ułożyć powodzenia w dalszej realizacji.

Edytowane przez halabala
  • Lubię to 1
Opublikowano

No niestety takie mam i narazie takie musza być ;( starałem się 

jutro jadę nad Ocean będzie odpływ w miejscu gdzie widziałem fajne duże czarne i obłe głazy które mogę postawić i zasłonić rurki z lewej. 

Przywioze ze dwa i może coś wykminie. 

Jutro test przychodzą wiec będzie zabawa. Bakteriami :) 

B4C13AFC-2CC2-4961-B44A-72191B182F5F.jpeg

Opublikowano

Dobrze widzę, że tło masz za szyba a nie w środku? Jeśli tak to będzie działać jak lustro i złościć, pomyśl o przełożeniu go do środka zanim ryby wpuścisz.

Opublikowano
9 godzin temu, kpaprocki napisał:

jutro jadę nad Ocean będzie odpływ w miejscu gdzie widziałem fajne duże czarne i obłe głazy które mogę postawić i zasłonić rurki z lewej. 

Przywioze ze dwa i może coś wykminie. 

To przywieź sobie dużo więcej tych głazów i układaj od nowa aranż bez tych łupków...

Na pewno będziesz zadowolony i po czasie stwierdzisz sam że to był strzał w dziesiątkę ;) 

Opublikowano
6 hours ago, egon44 said:

To przywieź sobie dużo więcej tych głazów i układaj od nowa aranż bez tych łupków...

Na pewno będziesz zadowolony i po czasie stwierdzisz sam że to był strzał w dziesiątkę ;) 

7F5DB4D7-51BB-40E5-B387-2E056BE523CA.thumb.jpeg.0c838e8a5725bd72012f139157a73790.jpeg

• Lubię to 1
Opublikowano

No widzisz jest dużo lepiej :) 

Osobiście wybrałbym jeden rodzaj kamienia,gdzie w miejsce tych okrągłych kamieni(zaznaczyłem na czerwono) dodałbym takich samych jakie masz po bokach akwarium...

Powodzenia ;) 

7F5DB4D7-51BB-40E5-B387-2E056BE523CA.jpeg.e7d52ac7aee602df0adde4dbf1b1e709.thumb.jpeg.0cf347f75518660fa714c863b6b626da.jpeg

• Lubię to 1