robinqaz Opublikowano 21 Lipca 2018 Autor #11 Opublikowano 21 Lipca 2018 Gąbka oryginalna taka jaka była z filtrem, ma półtora roku..... hmmm.... To może być to....
GOLUMN Opublikowano 21 Lipca 2018 #12 Opublikowano 21 Lipca 2018 Zobacz czy jak sama głowica pracuje czy też buczy.Ja tak niestety mam.Wirnik wymieniony i dalej buczy.
robinqaz Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor #13 Opublikowano 26 Lipca 2018 Wymieniłem wirnik i się uspokoiło, na razie od 24 godzin działa duuuużo ciszej, zobaczymy na jak długo. Gąbkę też wymieniłem, kupując jakiegoś no-name'a w zoologu. Jest dosyć rzadka i trochę mniejsza od oryginału. Kupić oryginał, czy używacie jakichś innych?
egon44 Opublikowano 26 Lipca 2018 #14 Opublikowano 26 Lipca 2018 3 godziny temu, robinqaz napisał: Wymieniłem wirnik i się uspokoiło, na razie od 24 godzin działa duuuużo ciszej, zobaczymy na jak długo. Gąbkę też wymieniłem, kupując jakiegoś no-name'a w zoologu. Jest dosyć rzadka i trochę mniejsza od oryginału. Kupić oryginał, czy używacie jakichś innych? Dużo kolegów stosowało/stosuje z powodzeniem taki zestaw czyli głowica 2000 + prefiltr Eheima z watą w środku zamiast gąbek...Też to stosowałem i zdawało egzamin...
marek_z_81 Opublikowano 26 Lipca 2018 #15 Opublikowano 26 Lipca 2018 Ja stosuje te z linku. Tania to i często wymieniam. http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6948914669
robinqaz Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor #16 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zaobserwowałem znaczący spadek wydajności Aquaela 2000 turbo. Wyczyszczony, bez gąbki i tak słaby wydmuch. Czy to wina wirnika, czy trzeba całą nową głowicę kupić?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 19 Stycznia 2019 #17 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Stosujesz wężyk do napowietrzania? Pytam na wszelki wypadek...bo jego stosowania zmniejsza przepływ o około 50 % .
robinqaz Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor #18 Opublikowano 19 Stycznia 2019 22 minuty temu, AndrzejGłuszyca napisał: Stosujesz wężyk do napowietrzania? Pytam na wszelki wypadek...bo jego stosowania zmniejsza przepływ o około 50 % . Dobre pytanie, zaćmienie, wiedziałem o tym Mimo, że zawór skręcony, rzeczywiście, może to przepływ zmniejszać, przetestuję.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 19 Stycznia 2019 #19 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Teraz, robinqaz napisał: , może to przepływ zmniejszać, przetestuję. Daj zawór na wprost ( łopatkę ) czyli pełny przepływ. Z wężykiem to co napisałem to na bank tak spowalnia. 1
Rekomendowane odpowiedzi