Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniłem wirnik i się uspokoiło, na razie od 24 godzin działa duuuużo ciszej, zobaczymy na jak długo. Gąbkę też wymieniłem, kupując jakiegoś no-name'a w zoologu. Jest dosyć rzadka i trochę mniejsza od oryginału. Kupić oryginał, czy używacie jakichś innych?

Opublikowano
3 godziny temu, robinqaz napisał:

Wymieniłem wirnik i się uspokoiło, na razie od 24 godzin działa duuuużo ciszej, zobaczymy na jak długo. Gąbkę też wymieniłem, kupując jakiegoś no-name'a w zoologu. Jest dosyć rzadka i trochę mniejsza od oryginału. Kupić oryginał, czy używacie jakichś innych?

Dużo kolegów stosowało/stosuje z powodzeniem taki zestaw czyli głowica 2000 + prefiltr Eheima z watą w środku zamiast gąbek...Też to stosowałem i zdawało egzamin...

27785399_1914614261900121_25938360_o.thumb.jpg.49e99d6597717808c89d3e043cbb7513.jpg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Zaobserwowałem znaczący spadek wydajności Aquaela 2000 turbo. Wyczyszczony, bez gąbki i tak słaby wydmuch. Czy to wina wirnika, czy trzeba całą nową głowicę kupić?

Opublikowano
22 minuty temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Stosujesz wężyk do napowietrzania? Pytam na wszelki wypadek...bo  jego stosowania  zmniejsza przepływ o około 50 % .

Dobre pytanie, zaćmienie, wiedziałem o tym :) Mimo, że zawór skręcony, rzeczywiście, może to przepływ zmniejszać, przetestuję.