Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam na imię Adam. Chciałbym wszystkich powitać. Mam za sobą nieudaną próbę z posiadaniem akwarium. Kupiłem TV z lat 60-tych, wybebeszyłem go, dokupiłem co trzeba i zaczęło się. Mycie co tydzień. Szybki zielone, jak oczy z piosenki. Rybek nie było widać. Może filtr za mały, może złe światło, może grzejnik za blisko... Masakra. Po kolejnej awanturze ze ślubną, jaki to syf w domu trzymam, skasowałem problem. I wtedy trafiłem na was. Wyrazy uznania za to, co robicie w temacie malawi u was w domach, jak i na tym forum. Być może to nie ja jestem leniwy, a ilość błędów mnie pokonała. I teraz noszę się z założeniem malawi. Małżonka okrzepła już po tamtej porażce hodowlanej, więc nabieram rozpędu. Kocham akwarystykę, tylko źle się za to zabrałem. A malawi odpowiada mi, bo stawia pewne warunki (ryby, wystrój), które mi odpowiadają. Czyli będę drążył temat dalej...

Edytowane przez A12W
  • Lubię to 1
Opublikowano

Witaj Adamie!

Na początku miło słyszeć że zainteresowałeś się naszym biotopem i teraz sam,lub z naszą pomocą zamierzasz postawić u Siebie w zbiorniku kawałek natury ;) 

Zapewne jesteś początkujący w tym biotopie,to z mojej strony polecam na początek poczytać te tematy-

1. 

2.

3.

4.

5.galerie ryb,oraz zbiorników http://forum.klub-malawi.pl/gallery/

Tak się zapytam to jakie wymiary ma twój zbiornik?

Oczywiście pisz jak masz jakieś wątpliwości :) 

Opublikowano

....witam Ciebie Adamie na naszym forum. Nie jesteś pierwszy i ostatni który tutaj trafił z powodu  niepowodzeń z akwa zielonym. Tutaj odkryjesz również piękno akwarystyki i być może poprzez to zrozumiesz jakie błędy popełniałeś w roślinnym. Nasz biotop wg mnie jest jednym z piękniejszych a na pewno jednym z najłatwiejszych w "prowadzeniu" zaraz obok BW. Na naszym forum znajdziesz wszelką pomoc. Życzę Tobie miłych wrażeń i przyjemności w naszym hobby.