Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Chcialbym się dowiedzieć czy jest możliwe usunięcie farby z tylnej ściany akwarium? Jaka farba jest po malowane  nie wiem właściciel też nie wie.Mam okazję kupić to akwarium lecz chciałbym widzieć jak by to z ta farba było?Jak da radę usunac to czym? I czy zmyje się to dokładnie czy zostanie jakieś ubarwienie na szybie

Opublikowano

Od zewnątrz.Akwarium 150x50x45. Jak będę kładł tło strukturalne to nie bd przeszkadzać ale jak klejone to już lipa że ta farba jest.Ktore zastosuje jeszcze nie wiem ale w razie czego chciał bym wiedzieć co i jak z ta farba

Opublikowano

No właśnie musisz sobie odpowiedzieć jakie chcesz tło, zawsze możesz też dać spienione pcv do środka, wiele osób ma tak rozwiązane tło i wygląda to bardzo estetycznie, a odpowiednio przycienione daje efekt głębi. Samo darcie tej farby skończy się raczej uszkodzeniami i rysami a wątpię abyś czymś chemicznym mógł to potraktować bez rozmazów i ryzyka osłabienia lub uszkodzenia silikonowych spoin. Podgrzanie także nie wchodzi w rachubę... 

Akwarium tej wielkości, a nawet lepsze bo wyższe 150x50x50h to koszt 550-600zł z ciekawości spytam za ile jest to zamalowane ? bo może warto dodać troszkę więcej złotówek i kupić nowe, świeże nie porysowane, bo zawsze używane ma jakieś ryski.

Opublikowano

Za to akwarium chłopak chce 400 zł daje jeszcze listwę LED z zasilaczem ale tak patrzyłem właśnie i nowe kosztuje ok 100/200 więcej  nowe tylko jak bym chciał kupić to najlepiej u jakiegoś szklarza napewno taniej niż na allegro tylko szukam w województwie łódzkim zeby ewentualnie odebrać samemu bo koszt dostarczenia akwarium to ok 200 zł oOoOO znacie kogoś taniego w łódzkim? 

Opublikowano

No właśnie pytałem o koszt tego za 400zł :).

Powiem szczerze, nie brał bym takiego akwarium, jeśli różnica jest około 200zł. 

Co mogę doradzić w sprawie Łodzi, może jednak zamów przez allegro u Mycioka, oni chyba nie mają tak drogiego transportu. 

Ja po swoje akwarium pojechałem do Katowic 2x300km, auto w gazie, wyszło około 100zł - bo gaz wtedy był po 1,80 jakoś, jeśli dysponujesz kombiakiem z podtlenkiem LPG to zamawiał bym u naszego partnera z Łomży - Akwaria pro. Ewentualnie spytaj ile @timiwinszuje sobie za dostawę :).

Opublikowano

Znalazłem akwarium 150x50x50 nowe za 527 zł w sklepie niedaleko mnie więc już chyba nie będę nigdzie indziej szukał bo mam 10 min drogi wiec sam przywiozę :) Teraz muszę zastanowić się nad jakimś tanim i ładnym tłem bo kupno tła strukturalnego nie wchodzi w gre ladne ale drogie

Opublikowano
7 godzin temu, Damian1993 napisał:

Teraz muszę zastanowić się nad jakimś tanim i ładnym tłem bo kupno tła strukturalnego nie wchodzi w gre ladne ale drogie

Polecam jako tło czarne spienione PCV wewnątrz zbiornika...