Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Z racji tego ze spodziewam się zdechniecia calej reszty moich pociech,  przymierzam się do zakupu nowej obsady. Co prawda to jeszcze troszke potrwa,bo czeka mnie mycie,dezynfekcja, restart akwarium, wiec mam jeszcze na to czas. Lecz z racji tego ze lubie miec wszystko zaplanowane z wyprzedzeniem już teraz zastanawiam się nad doborem obsady. Interesuje mnie wylacznie mbuna . I z racji tego iz mieszkam w SE w grę wchodzi firma FishMegic.  Bo jezeli się nie myle, tylko ta firma wozi rybki do SE lub Dani. I poza tym poprzednia obsade rowniez mialem od nich wiec wiem czego mogę oczekiwac.  Ma ktos jakies propozycje co do ilosc i gatunkow?Osobiscie myslalem dobrac cos z tego :        

Pseudotropheus Saulusi

Pseudotropheus Flavus Chinyankwazi Island

Pseudotropheus Elongatus Mphanga

Pseudotropheus Demasoni Pombo Rock

Metriaclima Zebra Gold Kawanga

Metriaclima Elongatus Goldbar Chizumulu

Cynotilapia Zebroides Jalo Reef

Cynotilapia Hara Gallireya Reef

Cynotilapia Aurifrons Nkhata Bay

Cynotilapia Aurifrons Mphanga

Edytowane przez Piotr775
Opublikowano

Witaj!

Po pierwsze to sprawdź sobie dostępność ryb z Twojej listy,bo widzę że niektóre gatunki nie są dostępne na stronie Fish Magic...Najlepiej zadzwoń i się dopytaj...

Czy tylko z tej listy którą podałeś chcesz wybrać gatunki do Twojego litrażu?

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, egon44 napisał:

Witaj!

Po pierwsze to sprawdź sobie dostępność ryb z Twojej listy,bo widzę że niektóre gatunki nie są dostępne na stronie Fish Magic...Najlepiej zadzwoń i się dopytaj...

Czy tylko z tej listy którą podałeś chcesz wybrać gatunki do Twojego litrażu?

Te wszystkie wymienione gatunki sa na stronie FishMegic.Choc kiepsko z ich dostepnoscia. Ale mam nadzieje ze cos się pod tym wzgledem zmieni.    I dzieki za rade, na pewno zadzwonie.  A co do innych gatunkow to chetnie kupilbym jakies inne. No Ale jest problem z dowozem.  A samemu jechac do kraju po rybki to nie bardzo się kalkuluje ze wzgledu na koszt  biletu. Co prawda moge tu rownierz kupić rybki,Ale z wyborem to kiepsko. Wszedzie są te same gatunki,najbardziej popularne np.Demasoni,Pseudotropheus Maingano, Venustus..

Edytowane przez Piotr775
Opublikowano

No jasny ze wysla,kazdy wyśle. Pytanie tylko w jakim stanie dotrą? Skoro normalnie paczka idzie do SE 3-4dni. Wyslanie rybek z Polski do SE to nie lada przedsięwzięcie. I wszystko musiałoby zostać zgrane co do godziny,dnia,miejsca,kuriera. Zamawiałem rybki z FM i wszystko zostało fajne załatwione,co prawda jechalem po rybki 30 km do Dani Ale to nie problem. FM wysłał rybki jednym kurierem,bezposrednio w umowione miejscu. I wszystko bylo oki. Wyslalem 3 dni temu zapytanie  o wysylkie,zapakowanie Ale jeszcze czekam za odpowiedzią. Tzn dostalem odpowiedz lecz nie na temat. Ja się pytam o rybki a automat wysyla info o książce.  

Opublikowano

Spokojnie tez wyslalem do tan mala zapytanie miedzy innymi o rybki, automat o książce ale maile czytaja i odpowiadają na nie.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka