Mrbestia Opublikowano 3 Lipca 2018 #1 Opublikowano 3 Lipca 2018 Witam, ostatnio bylem u rodziny i zwiozlem sobie troszke kamoli. Kamole sa prosto z rzeki San. Teraz pytanie czy rzeczne kamole beda się nadawac do malawi. na chwile obecna kamienie sa przeze mnie myte i wyparzane. Czy to wystarczy ?? jesli nie to co zrobic ?? Dodam ze kamienie jak byly wyciagane mialy na sobie lekki glon i muszle slimakow.
egon44 Opublikowano 3 Lipca 2018 #2 Opublikowano 3 Lipca 2018 Witaj! Oczywiście że kamienie z rzeki będą nadawały się do naszego biotopu... Ma się rozumieć że chodzi Tobie o otoczaki? Wrzuć fotkę jak możesz... 7 minut temu, Mrbestia napisał: na chwile obecna kamienie sa przeze mnie myte i wyparzane. Czy to wystarczy ?? Moim zdaniem starczy jak wyczyścisz kamienie i wyparzysz...
Mrbestia Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor #3 Opublikowano 3 Lipca 2018 Taka mala wstepna aranzacja, po myciu zrobily się lekko zielonkawe i pachna rzeką. Czy to nie zaszkodzi pysiom ??
Robson79 Opublikowano 3 Lipca 2018 #4 Opublikowano 3 Lipca 2018 Takiej aranżacji to ja bym nie ryzykował w akwarium... Ciężko będzie coś sensownego z nich ułożyć... 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 3 Lipca 2018 #5 Opublikowano 3 Lipca 2018 Rafał..wyszoruj , wyparz polewając gorącą wodą i do akwa. Aranż to będziesz musiał z nich pokombinować:)
egon44 Opublikowano 3 Lipca 2018 #6 Opublikowano 3 Lipca 2018 Kamienie niby ok,ale tak jak kolega napisał problem z tymi kamieniami z fotki jest taki,że nie ma dużego pola do popisu jeśli chodzi o kwestię aranżacji... Ogólnie wybrałbym kamienie w kształcie brył z których ułożysz w miarę naturalne gruzowisko w Swoim zbiorniku np.coś w tym stylu(fotki z internetu) Od razu napiszę abyś zerknął i poczytał ten temat dopóki jesteś jeszcze na etapie wyboru kamieni... 1
Mrbestia Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor #7 Opublikowano 3 Lipca 2018 spokojnie aranż będzie tworzony jak już wyschną.... mam koncepcje w glowie :)) niepokoi mnie tylko ten zielonkawy kolor i zapach po wyparzaniu(mocno pachnie rzeką)
Andrzej Głuszyca Opublikowano 3 Lipca 2018 #8 Opublikowano 3 Lipca 2018 Rafał..a co Ci się nie podobało w tamtym aranżu ,że zmieniasz?
Mrbestia Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor #9 Opublikowano 3 Lipca 2018 za dużo mlodzieży :)) zwłaszcza har od kiedy zdominowały maingano i yellowki
egon44 Opublikowano 3 Lipca 2018 #10 Opublikowano 3 Lipca 2018 19 minut temu, Mrbestia napisał: niepokoi mnie tylko ten zielonkawy kolor i zapach po wyparzaniu(mocno pachnie rzeką) Trudno coś doradzić w tej kwestii,szczególnie z tego co piszesz o glonach na kamieniach i zapachu rzeki... Może zastanów się nad kamieniami z składu budowlanego,wtedy nie będziesz miał takiej zagwozdki jak teraz...
Rekomendowane odpowiedzi