Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie spokojnie na pewno zapytam tylko narazie praca mnie ssie ale jak juz to wiecie co mieszkam w takiej dziurze że nie umie znaleść styropianu poniżej 4 cm grubości choć byłem w trzech hurtowniach budowlanych ( na razie). Mam nadzieje że w przyszłym tyg uda mi się zacząć, a i będe miał do was prożbę a mianowicie doboru nowej kolonii do akwa, narazie mam jeden gat ( niepamiętam nazwy ale znajdę ) ale to pużniej i na właściwym forum

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

cześć panowie wczoraj zaczołem moją przygode z tworzeniem tła to są efekty mojej pracy, wiem że wzór sklepany od was ale szukałem długo myślałem i muszę stwierdzić że takie rozwiązanie jest najlepsze i należy sie nagroda autorom tego modelu. Jak macie jakieś zastrzeżenia to piszcie śmiało jeszcze mam czas na zmiany2.jpg[/attachment:2p2rjfc1]2.jpg[/attachment:2p2rjfc1]

post-8204-14695711594111_thumb.jpg

post-8204-14695711594436_thumb.jpg

Opublikowano

Jakoś mnie nie przekonuje... a co z tymi dziurami pomiędzy kamieniami?są mocno widoczne (czyt. duże), zalejesz je cr-em dla obciążenia, czy masz zamiar zostawić... ?

Moim zdaniem za dużo wyjdzie kamieni, lub inaczej-są za małe, zrobiłbym większe.

Opublikowano

hej spokojnie niestety brakło mi piany a te szczeliny będą uzupełnione co zwiększy po obróbce te kamienie które są i zostaną połączone ze sobą, pewnie niektóre kamienie znikną i pojawią się większe. Jest to początkowe stadium prac, i masz racje co do wielkości kamieni ale w rzeczywistości wyglądają na dość duże. Dzięki za uwagi i mam nadzieję że nie będziecie szczędzić słow :D

Opublikowano

Jak ja robiłem tło, to też myślałem , że mam duże kamienie. A jak wsadziłem do akwa i zalałem, to zmieniłem zdanie, ale było za późno na zmiany. Jeśli teraz sądzisz, że kamienie są ok - zrób większe. Jeśli myślisz, że są za duże - są dobre :D zobaczysz, że po włożeniu i zalaniu tła odczucia są inne.

Opublikowano

Nie rób kamieni, zrób skałę. :wink: Naturalnie wyglądające tło imitujące kamienie musiało by tworzyć rumowisko a do tego potrzebna jest bardzo duża szerokość akwarium. W innym wypadku wyjdzie pionowe tło z kamieni czyli murek (są wyjątki oczywiście, ale najczęściej wychodzi z tego właśnie murek)

• 9 lat później...