amd Opublikowano 31 Sierpnia 2006 #1 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Moje 9 małych "szkrabów" dziś się wprowadziło. Mam dla nich przygotowane takie pokarmy: Tropical Malawi Tropical Spirulina Tropical Bio-Vit Czy są one odpowiednie (pierwsze dwa napewno, ale czy bio-vit warto stosować?) Oraz kolejne pytanie, czym w przyszłości urozmaicić moim maluchą dietę? (wiem, wiem. Pytanie pewnie x razy na forum padło. Może zaraz znajdę i sobię sam odpowiem ) Tak jak pisałem, z malawi nie mam doświadczenia. Dopiero zaczynam i się ucze tego biotopu. Więc rady oparte na waszym doświadczeniu bardzo mi pomogą. Przypominam ,że chodzi o pokarm dla Labeotropheus trewavasae. Czy ktoś hodwał/hoduje ten gatunek i zdradził by sekrety swojej kuchnii dla tego rodzaju? Będę bardzo wdzięczny.
wejderozmo Opublikowano 1 Września 2006 #2 Opublikowano 1 Września 2006 bio-vit mozna podawac, ale uzupelnij te pokarmy nie opieraj sie tylko na tropicalu. Ja jakos stracilem zaufanie do tych pokarmow kup jakies pokarmy np. sey tetry jbl czy co tam znajdziesz. Przestalem podawac tropicala dostaja go coraz zadziej. Jak najbardziej powinienes urozmaicic im diete, jesli lubia skubac miesko zakup jakies mrozonki wodzien, artemia, kryll, cyklop.
harisimi Opublikowano 1 Września 2006 #3 Opublikowano 1 Września 2006 Co do specjalnych i ulubionych pokarmów dla Twoich rybek się nie wypowiem bo nigdy ich nie hodowałem. Zasada jest jednak taka, że musisz maksymalnie urozmaicić pokarm swoim rybkom. Pokarmy które wymieniłeś oczywiście się nadają ale jest ich stanowczo za mało. Przeczytaj menu moich rybek i wybierz coś dla swoich z poprawką, że masz ryby roślinożerne więc mrożonki podawaj tylko raz w tygodniu lub raz na dwa tygodnie. Nie będe powtarzał menu ryb więc poczytaj o nim tutaj http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.p ... asza+manna
jas73 Opublikowano 4 Września 2006 #4 Opublikowano 4 Września 2006 bio-vit mozna podawac, ale uzupelnij te pokarmy nie opieraj sie tylko na tropicalu. Ja jakos stracilem zaufanie do tych pokarmow kup jakies pokarmy ... mozesz rozwinac mysl? co takiego sie stalo ze zaniechales podawania tropicala swoim podopiecznym? mam obecnie 7-em pokarmow, z czego 5 jest tropicala pzdr jas
Bartus_M Opublikowano 10 Września 2006 #5 Opublikowano 10 Września 2006 Na czacie jest dostępna lista pokarmów, którą to nasi Koledzy zrobili. 12:38:49 *Niasa_bot* Hikari Cichlid Excel, Cichlid Complete, Staple, Hagen Nutrafin Spirulina Flocken, Sera Cichlid Sticks, Granu Green, Granu Meat, Premium Tabs 20%, Flora, Tropical Spirulina Forte 36%, Malawi , Spirulina Granulat, Cichlid Medium Sticks, Green Algae Wafers, Cichlid Color, Supervit Granulat, Asta color i inne dla paletek (w nieduzych ilosciach), Marine gran i flocken, Tetra Min Pro, Vegetable Pro,Phyll. Wybrałbym z nich jakieś 2-4 jeszcze dodatkowe, ażeby dieta była urozmaicona. I z pewnością wodzienia mrożonego bym dokupił - ryby bardzo go lubią, a sam wodzien jest lekko strawny.
Rekomendowane odpowiedzi