killbill102 Opublikowano 7 Czerwca 2018 #1 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Witam, Poszukuję białych suchych koralowców do wystroju akwarium. Gdzie mogę takie kupić? Czy to nielegalne bo nigdzie w necie nie mogę znaleźć? Są tylko sztuczne potwornie drogie. Pozdrawiam.
egon44 Opublikowano 7 Czerwca 2018 #2 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Witaj! Znaleźć je możesz w każdym sklepie internetowym lub z zoologu... Trzeba poszukać https://www.google.pl/search?q=google&oq=goo&aqs=chrome.0.0l3j69i57j0l2.2053j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Druga sprawa...Jeśli chcesz je w zbiorniku Malawi,to od razu piszę abyś sobie je odpuścił...Kamień ma więcej wad,niż zalet...
killbill102 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor #3 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Ok. Bardzo dziękuję za poradę. Odpuszczę je sobie. Na razie zamówiłem wapien filipinski, muszle barnacle, wapien czerwony i zielony i gorgonie. To jest ok?
egon44 Opublikowano 7 Czerwca 2018 #4 Opublikowano 7 Czerwca 2018 (edytowane) No właśnie takie rodzaje kamieni odradzam z tego powodu że- 1.Mają ostre końce przez które mogą się pokaleczyć ryby. 2.W ich otworach mogą się zaklinować ryby. 3.Dodatkowo w otworach gromadzi się sporo syfku, które wpływają poniekąd też na parametry wody, oraz jej klarowność. 4.Tego typu kamienie mają mało wspólnego z naszym biotopem, tu mam na myśli to,czy chcesz odwzorować aranżację z naturalnego środowiska tych ryb, ale to już kwestia gustu. Edytowane 7 Czerwca 2018 przez egon44
szwagier1983 Opublikowano 7 Czerwca 2018 #5 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Miałem kiedyś wapień czerwony i jak go ruszyłem to woda w akwa wyglądała jak w kałuży (skończył jako podsypka pod kostkę brukową)
Pleziorro Opublikowano 8 Czerwca 2018 #6 Opublikowano 8 Czerwca 2018 11 godzin temu, killbill102 napisał: Ok. Bardzo dziękuję za poradę. Odpuszczę je sobie. Na razie zamówiłem wapien filipinski, muszle barnacle, wapien czerwony i zielony i gorgonie. To jest ok? Chyba pomyliłeś fora, musisz poszukać jakiegoś z morszczyzną 1 1
Rekomendowane odpowiedzi