Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ?

Zwracam się do Was z prośbą o dobranie obsady do 120x50x50.Chciałbym umieścić w zbiorniku 2 gatunki rzadziej spotykanej mbuna.Myślałem np:

Pseudotropheus johannii 'Gome'.

Jaki mogę jeszcze gatunek dołożyć?

Opublikowano

Z mojej strony do Pseudotropheus johanni zaproponuję niewielką, średnioagresywną Metriaclimę zebra Dwarf Manda. Samiec błękitny w pionowe pasy i piękne samice OB.

Ryby rzadkie, ale chyba o to chodzi autorowi postu. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, przemo-h napisał:

Z mojej strony do Pseudotropheus johanni zaproponuję niewielką, średnioagresywną Metriaclimę zebra Dwarf Manda. Samiec błękitny w pionowe pasy i piękne samice OB.

Ryby rzadkie, ale chyba o to chodzi autorowi postu. 

Propozycja fajna .Bardzo mi się podobają te rybcie.Jestem ciekaw czy P.Dariusz Gaża będzie je miał u siebie na hodowli bo właśnie się tam wybieram po ryby.Na stronie internetowej ma podane że ma wf ale młodych z nich nie ma podanych.Ciekawe też są Metriaclimy zebry BB Masinje  OB female.

Edytowane przez adamuskus82
Opublikowano
13 minut temu, adamuskus82 napisał:

Propozycja fajna .Bardzo mi się podobają te rybie.Jestem ciekaw czy P.Dariusz Gaża będzie je miał u siebie na hodowli bo właśnie się tam wybieram po ryby.Na stronie internetowej ma podane że ma wf ale młodych z nich nie ma podanych.Ciekawe też są Metriaclimy zebry BB Masinje  OB female.

Na pewno wkrótce będzie miał młode. Warto poczekać. Widziałem je na żywo w innym miejscu co prawda, ale są na prawdę super. 

Co do Masinje... Zgadzam się z przedmówcą. To jest zebra do trochę większych zbiorników. 

Opublikowano
24 minuty temu, adamuskus82 napisał:

Propozycja fajna .Bardzo mi się podobają te rybie.Jestem ciekaw czy P.Dariusz Gaża będzie je miał u siebie na hodowli bo właśnie się tam wybieram po ryby.Na stronie internetowej ma podane że ma wf ale młodych z nich nie ma podanych.

Najlepiej zadzwoń do Darka,bo z tego co mi kiedyś mówił,to dawno nie aktualizował strony internetowej...

Opublikowano
8 godzin temu, Bezprym napisał:

Johanni rzadko spotykana? Proponuję raczej Tropheops Otter Point. 

Hej generalnie chodziło mi żeby uniknąć propozycji które przeważnie padają do takiego litrażu takie jak:chidongo saulosi,pseudotropheus cyaneorhabdos maingano,cynotilapia sp. „hara” gallireya ,Idotropheus sprengerae  itp.

Hara ,maingano,metriaclima msobo magunga,labeotropheus trewavasae marmalade cat  oraz protomelas taeniolatus namalenje pływają już w 180x55x55 więc nie chce powielać tych gatunków.

Opublikowano
3 godziny temu, egon44 napisał:

Najlepiej zadzwoń do Darka,bo z tego co mi kiedyś mówił,to dawno nie aktualizował strony internetowej...

Tak Andrzeju właśnie dziś dzwoniłem tylko że rano z zapytaniem o  Pseudotropheus johanni Gome i Darek potwierdził że ma tylko jeszcze malutkie ale mi to nie przeszkadza.Ale nie będę  już wydzwaniał tylko przekonam się o tym na miejscu czy ma Metriaclimę zebre Dwarf Manda bo mam tylko 4,5 km drogi.Generalnie chodziło mi jakie 2 gatunki (mniej pospolite)mogę dobrać do 300l może być kilka różnych gatunków a na miejscu coś dobiorę w zależności od dostępności.