Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

img_0150.jpg

Jakiś czas temu wykonałem kubełek, wykorzystując do tego celu beczkę 30l. Zapewne część ludzi z tego forum już widziało ten projekt, jednak chciałbym go oficjalnie opublikować. Relację z budowy można zobaczyć na moim blogu, pod adresem:

http://lipa13.wordpress.com/diy-filtr-z-beczki/

Zrobiłem również hydroponikę, na razie stoi ona niewykorzystana, ale to kwestia czasu :)

http://lipa13.wordpress.com/hydroponika-diy/

Zapraszam do komentowania.

Pozdrawiam, lipa

Opublikowano

jak dla mnie trochę za grube te węże, ale projekt spoko - dużo mi pomógł, jak się bawiłem swoją beczką...

co do hydroponiki, to IMHO trochę za wysoki poziom wody chcesz utrzymywać... poza tym super

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Oba projekty są bardzo fajnie opisane, faktycznie każdy laik może zrobić to sam.

Tylko czy ryzyko wycieku nie jest zbyt duże, chociaż kazdy akwarysta musi liczyć się z możliwością wystąpienia awarii.

Sam przeżyłem kiedyś zsunięcie się węża doprowadzającego wodę do kubła i skończyło się to lekką powodzią , całe szczęście że byłem w domu i szubko mogłem powstrzymać awarię.

Wracając do tematu to pomysły super, sam zamierzam zrobić coś z wysokim NO3 i może skorzystam z tych porad.

Opublikowano

Witam

Skoro już ktoś odkopał ten temat to napiszę, że hydroponika już pracuje, i całkiem nieźle sobie w tej pracy radzi :) Dodałem również artykuł z budowy filtru podżwirowego.

Pozdrawiam, lipa