darkon Opublikowano 30 Maja 2018 #11 Opublikowano 30 Maja 2018 W Tanganice za regulatory populacji robi u mnie para Altolamprologus compressiceps i dają radę a obserwacja polowań bezcenna. W większym Malawi też można by wpuścić jakiegoś regulatora.
egon44 Opublikowano 30 Maja 2018 #12 Opublikowano 30 Maja 2018 W dniu 28.05.2018 o 15:59, karolus napisał: ale to pierwsza inkubacja w moim zbiorniku, więc wolałem się upewnić u wyjadaczy tematu Jeśli to pierwsza inkubacja samicy to tym bardziej bym jej nie odławiał... Samica w stresie związanym z odławianiem może wypluć maluchy,lub w najgorszym wypadku połknąć... Niech się sama nauczy donosić ikrę do końca i wypuszczać maluchy w ogólnym zbiorniku... Wiem że inkubacje cieszą na początku,ale potem nie będziesz co miał zrobić z maluszkami... W poprzedniej obsadzie w ciągu trzech lat tylko trzy maluszki osiągnęły dorosłości,a miałem dość spore gruzowisko...
karolus Opublikowano 30 Maja 2018 Autor #13 Opublikowano 30 Maja 2018 nie zamierzam odławiać, pozostawię wszystko w rękach natury, jak coś się ostanie i odchowa to będę kombinował co dalej (na szczęście po drugiej stronie ulicy mam zoologa, w najgorszym wypadku oddam za darmo)
Rekomendowane odpowiedzi