Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam akwarysci mam pyatnie ostattnio po dużej podmianie wody i wymianie wkładów w filtrze bioceramika itp.woda zaczeła mi mętnieć robić się mleko nie wiem od czego mam nadzieje ze mi pomozecie wrzuce fotki lichej jakości ale są 

20180517_094718.jpg

20180517_094728.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, damianlodz napisał:

witam akwarysci mam pyatnie ostattnio po dużej podmianie wody i wymianie wkładów w filtrze bioceramika itp.woda zaczeła mi mętnieć robić się mleko nie wiem od czego mam nadzieje ze mi pomozecie wrzuce fotki lichej jakości ale są 

20180517_094718.jpg

20180517_094728.jpg

Witaj!

Jak widać masz wysyp pierwotniaków...Duża podmiana wody,oraz wymiana ceramiki(nie wiem po co wymieniałeś?) spowodowało taki a nie inny efekt...

Dodaj bakterii,silnie napowietrzaj wodę,a po dobie lub dłużej powinno zniknąć...Światło też bym wyłączył na jakiś czas...

Opublikowano
3 minuty temu, egon44 napisał:

Witaj!

Jak widać masz wysyp pierwotniaków...Duża podmiana wody,oraz wymiana ceramiki(nie wiem po co wymieniałeś?) spowodowało taki a nie inny efekt...

Dodaj bakterii,silnie napowietrzaj wodę,a po dobie lub dłużej powinno zniknąć...Światło też bym wyłączył na jakiś czas...

ogólnie baniak mam od około 2 miesiecy dopiero zaczynam przygode z malawi dlatego takie błendy,filtr dostałem od znajomego dlatego wyszystko wymieniłem na nowe,podpowiec jakie te bakterie mam dodać swiatło chodzi tylko 2,3godziny dziennie 

Opublikowano

Akwarium masz niedojrzałe i stąd te problemy. Dodaj czystych porządnych bakterii np.  Prodibio Biodigest lub Equo Bacterya. Nie dodawaj bakterii z pożywką, bo tej masz w akwarium aż nadto. Przestań grzebać w akwarium i filtrze, daj mu się ustabilizować.

I spójrz tu przecinek

Opublikowano
1 godzinę temu, damianlodz napisał:

ogólnie baniak mam od około 2 miesiecy dopiero zaczynam przygode z malawi dlatego takie błendy,filtr dostałem od znajomego dlatego wyszystko wymieniłem na nowe,podpowiec jakie te bakterie mam dodać swiatło chodzi tylko 2,3godziny dziennie 

Wiesz najlepiej będzie jak napiszesz posta w odpowiednim do tego dziale lub poprosisz moderatora o przeniesienie obecnych wpisów,a razem z kolegami pomożemy ogarnąć Twój zbiornik ;) 

Możesz dodać np.takie bakterie(jeśli planujesz je zakupić to warto wziąźć kilka na zapas) https://erybka.pl/product-pol-835-Prodibio-Biodigest-1-ampulka.html

Opublikowano

@damianlodz  Bardzo proszę o dostosowanie pisowni  do zasad określonych w regulaminie;

1.W wypowiedziach należy stosować się do zasad pisowni, ortografii i interpunkcji. Moderator może usunąć lub zablokować post jeżeli jest on napisany w sposób uniemożliwiający zrozumienie lub rażąco łamie zasady poprawnej pisowni.

Cały regulamin poniżej: