Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, TOMEKSIEDLCE napisał:

witam jak zalejesz zbiornik

..a jak kolega nie zalał zbiornika to go nie przywitasz?

Kłania się regulamin. Coraz więcej skarg jest na taką pisownię. Fragment regulaminu:

1.W wypowiedziach należy stosować się do zasad pisowni, ortografii i interpunkcji. Moderator może usunąć lub zablokować post jeżeli jest on napisany w sposób uniemożliwiający zrozumienie lub rażąco łamie zasady poprawnej pisowni.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 7
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, AndrzejGłuszyca napisał:

.a jak kolega nie zalał zbiornika to go nie przywitasz?

Andrzeju bez uszczypliwości :)

jak nie zaleje to jego problem,mi to zwisa co będzie robił ,jest dużo tematów jak zalać wodę do akwarium.

chciałem mu pomóc jak to zrobić ,nie którzy są ślepi niczego nie widzą :) 

Edytowane przez TOMEKSIEDLCE
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, TOMEKSIEDLCE napisał:

Andrzeju bez uszczypliwości

Uszczypliwością by było gdybym wyśmiewał i ironizował  Twój wpis. A jak wynika z tego co napisałem w poście nr 29 to zacytowałem to co sam napisałeś i trudno w tym doszukiwać się uszczypliwości , której Ty się doszukałeś. Natomiast w zupełności pominąłeś  powód dla którego napisałem post nr 29. Jakoś nie widzę  w Twoich dalszych wpisach  stwierdzenia, że poczuwasz się do jakiejkolwiek winy z tego tytułu ,że czytanie Twoich postów  jest bardzo ciężkie  ze względu na brak polskich znaków i  interpunkcji

3 godziny temu, TOMEKSIEDLCE napisał:

jak nie zaleje to jego problem,mi to zwisa co będzie robił ,jest dużo tematów jak zalać wodę do akwarium.

chciałem mu pomóc jak to zrobić ,nie którzy są ślepi niczego nie widzą

To ,że chciałeś pomóc nie jest istotą mojej ingerencji . Istotą jest to co napisałem powyżej.Ja rozumiem ,że jest brak polskich znaków w pisowni kolegów z zagranicy. Ale w tym przypadku gdzie masz możliwość stosowania ich i interpunkcji  z sobie tylko znanych powodów to ignorujesz.

Prosiłem Ciebie już kiedyś o przestrzeganie zasad pisowni..ale niestety dalej to ignorujesz. W związku z tym tak jak w regulaminie jest napisane takie posty będą usuwane.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 4
Opublikowano (edytowane)

spoko przyrzynam się do błędu w pisaniu :)

irytuję to mnie  Andrzeju  ta cala sytuacja, wszystko jest opisane na forum po kolei co robić.

można pytać wtedy jak coś nie jasne jest :) ,dlaczego ja nie mam takich problemów z biotopem. 

wszystko u mnie jest obcykane i działa jak ta lala.Pardom za słowa i jeszcze raz przepraszam za wszystko ,i nie udzielam się więcej nara :(

Edytowane przez TOMEKSIEDLCE
  • Haha 1
Opublikowano

Andrzeju popieram Twoją irytację. Wiem, że nie jesteśmy na forum języka polskiego jednak pisząc warto zadać sobie chodź odrobinę trudu aby posty wychodzące spod naszej klawiatury dało się normalnie czytać. Nie mówię tutaj o takich samogloskach jak ą czy ę, które mój słownik w telefonie czasami zjada ale chodziasz rozpoczynanie zdania wielkimi literami a na końcu zdania stawianie kropki. Kolega Tomasz niestety mimo upominania nic sobie z tego nie robi co widać w powyższych postach. Totalna ignorancja niczym u dziecka, który na złość mamie odmrozi sobie uszy. Bez sensu.:confused:

Opublikowano

@Jerry_jerry kolego nie pucuj się tak  Andrzeja tak nic ci z tego nie wyjdzie :)

mi pisownia nie przeszkadza moja ,nawet czyje posty czytałem i nie było znaków tez była olewka w temacie .

jak nie postawiłem kropki lub przecinka nie ma tragedii ,ja sobie załatwiłem z Andrzejem nie będę się udzielał wcale :)

proszę tylko o jedno nie pucujcie się w temacie ,jest to nie potrzebne nam na forum .

• Lubię to 1
  • Zmieszany 1
Opublikowano

"kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem"

Widzisz @Jerry_jerry,  łatwo skrytykowałeś kolegę @TOMEKSIEDLCE, a tymczasem w Twoim krótkim wpisie są co najmniej dwa błędy ortograficzne, a do interpunkcji również można się przyczepić.

Nie wszyscy akwaryści mają "lekkie pióro", wielu ma problemy z ortografią, ale czy takich kolegów piętnować i nie dać im się wypowiedzieć?   

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1
Opublikowano
13 minut temu, wojtekr napisał:

Nie wszyscy akwaryści mają "lekkie pióro", wielu ma problemy z ortografią, ale czy takich kolegów piętnować i nie dać im się wypowiedzieć?  

To normalne, że ktoś może nie mieć lekkiego pióra i do tego nikt się nie czepia. Na błędy ortograficzne są narzędzia sprawdzające "online" ( i chwała im za to bo sam mam z tym problemy ;) ). Natomiast pisanie bez polskich znaków czy interpunkcji  (nie mówię o super poprawnej), to IMHO lenistwo piszącego a mordęga dla czytającego,  aby zrozumieć co autor ma na myśli. Może wyjść jak z przysłowiowym "zrobić łaskę czy laskę" :biggrin:

• Lubię to 5
Opublikowano

Idźmy na całość po co się rozdrabniać na różne słowa.

A tak na poważnie, ja mam spore problemy z ortografią ale staram się pisać tak żeby to było zrozumiałe dla innych.

• Lubię to 4
  • Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.