Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, TOMEKSIEDLCE napisał:

mi pisownia nie przeszkadza moja ,nawet czyje posty czytałem i nie było znaków tez była olewka w temacie .

Pisząc ma forum jednocześnie akceptujemy regulamin.  Nie piszemy dla siebie tylko dla innych. To inni czytają i się skarżą ,że mają problemy z czytaniem tak niechlujnie napisanych postów mimo ich merytorycznej zawartości. Kolego @luck83 bardzo proszę  abyś nie urządzał osobistych wycieczek.

• Lubię to 1
Opublikowano

Czytając niektórych wypowiedzi nie ma co się kłócić. Szkoda gadać. Pisać niczym Kali i jeszcze obstawiać przy swoim, że wszystko ładnie i pięknie. :confused: 

Opublikowano
51 minut temu, TOMEKSIEDLCE napisał:

proszę tylko o jedno nie pucujcie się w temacie ,jest to nie potrzebne nam na forum .

Nie wiem co to znaczy " nie pucujcie się" . Czy to oznacza nie przyznawajcie się? To jest forum..kazdy moze pisać byle zgodnie z regulaminem. Tak dla przypomnienia:

1. Umieszczania na forum treści niezgodnych z zasadami kultury, jak i obowiązującego w Polsce prawa.

2. Obrażania innych uczestników forum.

3. Przekraczania rozmiarów grafik.

4. Używania słów i zwrotów przyjętych jako wulgarne, bądź niezrozumiałe.

5. Kopiowania wypowiedzi innych użytkowników poza forum bez ich zgody.

6. Podawania nieprawdziwych informacji podczas rejestracji.

Trzymajmy się tematu.

• Lubię to 1
Opublikowano

Znowu kuleje tolerancja. Tomek nie pisze, tak jak pisze, z powodu niechlujstwa czy złej woli, tylko dlatego, że inaczej nie potrafi. Od początku tak pisze. Czy ktoś teraz chce mu organizować korepetycje z j. polskiego? Może przestać pisać, ale czy o to chodzi. Na pewne osoby trzeba przymknąć oko, albo je wyeliminować z Forum. Tu moderatorzy muszą zdecydować. Jak widać po ostatnich postach, do każdego można się przyczepić. Nauczyciel j. polskiego miałby co robić. Poprawcie najpierw swoje posty, a później poprawiajcie innych.

• Lubię to 4
  • Dziękuję 1
Opublikowano
6 godzin temu, pozner napisał:

Znowu kuleje tolerancja

Nie kuleje... w tym przypadku taka pisownia była tolerowana do tej  pory, były upomnienia a przede wszystkim PROŚBY. Krzysztof..nie chodzi o drobne błędy .Ona zdarzają się każdemu. Chodzi o rażące błędy , które zmieniają sens całych zdań i wypowiedzi.

6 godzin temu, pozner napisał:

Poprawcie najpierw swoje posty, a później poprawiajcie innych.

Zgadzam się..ale tutaj nie chodzi o poprawianie . To jest prośba do wszystkich o pisanie bez rażących błędów. Można tego uniknąć  jeżeli ktoś używa komputera.

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Nie kuleje... w tym przypadku taka pisownia była tolerowana do tej  pory, były upomnienia a przede wszystkim PROŚBY. Krzysztof..nie chodzi o drobne błędy .Ona zdarzają się każdemu. Chodzi o rażące błędy , które zmieniają sens całych zdań i wypowiedzi.

Gdybyś zajrzał do profilu Tomka, do jego postów, to byś się zorientował, że żadne upomnienia, czy prośby nic nie dadzą. Tomek tak pisze. Nie robił byś wtedy z tego oddzielnego wątku i nie stawiał go w niezręcznej sytuacji i nie narażał na komentarze. Miałeś dosyć jego sposobu wypowiedzi, to trzeba było ją skasować z krótką adnotacją, że post został usunięty, gdyż nie spełnia warunków regulaminu. Na PW byś to sobie z Tomkiem wyjaśnił. Nie chcę dalej tego ciągnąć, bo czuję się niezręcznie. Tomek zresztą już stwierdził, że przestaje pisać na Forum, więc dalsza dyskusja nie ma sensu.

47 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Można tego uniknąć  jeżeli ktoś używa komputera.

Zapewne masz na myśli słownik ortograficzny. Zaufanie do niego często jest bardzo mylące i nie można na nim tak do końca polegać. Mamy przykład choćby w tym wątku. Kol. Jerry_jerry napisał;

13 godzin temu, Jerry_jerry napisał:

pisząc warto zadać sobie chodź odrobinę trudu

Słownik nie podkreślił wyrazu "chodź", gdyż jest to zupełnie prawidłowy wyraz, a oznacza nakłanianie do chodzenia, do przyjścia (mało gramatyczne, ale potocznie używane "chodź tutaj"). Oczywiście powinien być wyraz "choć". Innym częstym tu dylematem jest, kiedy pisać "rybą", a kiedy "rybom". Obydwie formy są prawidłowe i słownik ich nie podkreśli, a poprawność użycia zależy od kontekstu. Często zdarza się, że czytamy np. "Rybą w tym akwarium będzie dobrze".

Inny problem to pisanie razem i oddzielnie. Jeden z kolegów często zamiast "dlaczego", pisze "dla czego". Słownik tego też nie zaznaczy, gdyż "dla" i "czego" są, same w sobie, poprawne, a dopiero niewłaściwie użyte stają się błędem. 

Zdaję sobie sprawę, że często trudno jest wyważyć, kiedy reagować, a kiedy odpuścić, ale ja w takich sytuacjach jestem zwolennikiem jak najdalej idącej dyskrecji i załatwiania takich spraw przez PW. To jest delikatna i kłopotliwa materia.

Edytowane przez pozner
  • Lubię to 6
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Miało być bez wycieczek, więc będzie.. 
Czytam sobie ten temat i krótko skomentuję - czy TAK traktuje się KLUBOWICZA, który wpłacił składkę, CHCE przynależeć do Naszej Społeczności Klubowej, docenia WASZ wkład, wiedzę, robotę...,  lecz mimo to jest stawiany na świeczniku i szykanowany? 
Podobnie jak kol. @pozner czuję się zniesmaczony całą tą dyskusją. Poproszę o wykluczenie mnie z grona Klubowiczów Malawi. Nie chcę dłużej w czymś takim uczestniczyć. Składkę moją, jaką opłaciłem na bieżący okres proszę zachować na DOBRE cele klubowe.

Opublikowano

Położyłem sobie na jednej szali wagi TOMKASIEDLCE z kulawymi postami, a na drugiej stronie 100% zgodności z regulaminem.

Wolę kulawego Kolegę.

Proponuję zrobić jeden krok do tyłu i głęboki wdech☺️

Tomku - rozpoczynaj chociaż zdania z dużej litery☺️

Nie chcę, by spośród bywalców malawijskich spotkań w Barze Janusz, następny forumowicz przeszedł w stan "uśpienia". Grabiec, deccorativo...może już wystarczy☹️

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Post_Mortem napisał:

strzela się focha i stwierdza, że się już nie będzie udzielało na forum, albo od razu w geście solidarności podejmuje się decyzję o wystąpieniu ze Stowarzyszenia. Czy Wy jesteście poważni ? Ile macie lat ?

Szanowny Moderatorze, obawiam się, że niczego nie zrozumiałeś z mojej wypowiedzi .. :)  To nie żaden gest solidarności, ani foch. 

Skasujcie cały ten temat i zacznijcie od nowa, bo nowi goście, forumowicze, Klubowicze, etc... , raczej nie będą zachęceni wydźwiękiem tego wątku. 

Edytowane przez luck83
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.