Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, mlody.czub napisał:

Wlalem jakies 60-65ml wody. Byl to wrzatek - jakos tak mi się wkrecilo ze musi to byc wrzatek. 

Czyli zrobiłeś tak samo jak ja :) 

Niestety u mnie opcja z tarką nie zdała egzaminu...Z pokarmu było bagno,przynajmniej nie wyglądało to tak dobrze jak u ciebie...

U mnie najbardziej sprawdza się opcja z przyssawką(sorki za kiepskie foto,ale tylko takie udało mi się zrobić),oraz na kamieniu,ale jak znajdę dziś troszkę czasu to spróbuję opcję z żyłką,lub pokrojenie pokarmu w małe kostki żyletką...

36114274_1696379483790757_130111902473781248_n.thumb.jpg.822f45d5874078e7184d7ba38e00754b.jpg

Opublikowano (edytowane)

U mnie pokarm po wyjeciu z lodowki ma konsystencje takiej dosc zwartej galaretki. Nawet za bardzo się w recach nie rozpuszczala. Co do tarcia to moze zalezy od tarki jakiej się uzyje? Ja uzylem takiej,ja na zdjeciu i wazne chyba jest zeby byla ostra. 

IMG_8659.JPG

IMG_8660.JPG

Edytowane przez mlody.czub
Opublikowano

Ja użyłem takiej nowo zakupionej tarki...

Czy to ma jaki wpływ,nie wiem...

Testowałem tarcie na każdej z stron tarki...Zamrożony pokarm super się tarło,ale podanie tego rybom graniczyło z cudem,bo na talerzu nie wyglądało to jak u ciebie...

1275414979_Tarka_czterostronna_23_cm2540.jpg.cb5b49a2369f96210a419e7b28491fae.jpg

Opublikowano

Moze faktycznie mniejsza ikosc wody wplywa na to ze pokarm lepiej się trzyma. A ze i tak i tak trzeba dac malo to kazda kropla ma znaczenie.  Mam jeszcze kilka porcji zamrozonych, postaram się nastepnym razem nagrac filmik jak scieram pokarm. 

• Lubię to 1
Opublikowano
3 minuty temu, mlody.czub napisał:

Moze faktycznie mniejsza ikosc wody wplywa na to ze pokarm lepiej się trzyma.

Marcinie.....to na 100% . Skoro  żelatyna jest czynnikiem scalającym to ilość wody ma zasadnicze znaczenie. Czasami trzeba też wziąć pod uwagę samą miarkę...bo 100 ml w jednej miarce nie będzie faktycznie równe innemu 100 ml w innej miarce. lepiej zawsze dać mnie wody jak więcej czy nawet tyle ile podaje producent.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dziś spróbowałem tego pokarmu pierwszy raz, z opcją na przyssawce. Faktycznie ilość wody musi być znaczącą, dałem 75ml i jak ryby zaczęły skubać to mocno mi wode zasyfiło ?