Skocz do zawartości

Akwarium 112L - prośba o rady i porady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale numer, faktycznie filtrów nie ma.
Ludzie się zapisują i wpłacają kasę a filtry dopiero się robią i mają z Chin wysyłać za m-c.
Znając życie transport ze 4 tyg to jak dobrze pójdzie w drugiej połowie czerwca będą w Polsce. Ale masakra...

Opublikowano

Ja miesiąc temu miałem dokładanie taką sytuacje... gadali wtedy, że trzeba czekać około miesiąca...

Teraz zrobiło się na czerwiec...

Kupiłem Fluvala 406, troszkę droższy ale nie słychać go w ogóle, a sika super

Tą ikole chciałem podłączyć tak jak chyba ma kolega @egon44wraz z prefilterem mechnicznym HW... ale zrezygnowałem z tego, bo fluval ma bardzo fajny prefiltr mechaniczny... są gąbki na jednej listwie położone i czyszczenie będzie banalne...

Wodę klaruje na prawdę super!

Mogę polecić!

Opublikowano
Godzinę temu, Lmanka napisał:

Ja miesiąc temu miałem dokładanie taką sytuacje... gadali wtedy, że trzeba czekać około miesiąca...

Teraz zrobiło się na czerwiec...

Kupiłem Fluvala 406, troszkę droższy ale nie słychać go w ogóle, a sika super

Tą ikole chciałem podłączyć tak jak chyba ma kolega @egon44wraz z prefilterem mechnicznym HW... ale zrezygnowałem z tego, bo fluval ma bardzo fajny prefiltr mechaniczny... są gąbki na jednej listwie położone i czyszczenie będzie banalne...

Wodę klaruje na prawdę super!

Mogę polecić!

hej,
przyznam, że szukałem filtra w mniejszych pieniądzach. Ten jest droższy o 70% więc to takie duże "troszkę" ;)
No nic, zobaczymy jak się rozwinie sytuacja tutaj na forum.
A jak się zapatrujecie na "słabszą" Ikolę 400 maxx?

Opublikowano
1 godzinę temu, hilux napisał:

Jesli nie potrzebujesz filtra na wczoraj to moze zamiast kubelka zbuduj sobie kaseciaka? 

Ja już chciałem zalewać szkiełko :( Rybki tuż tuż bo już jadą. Teraz to przyjdzie mi się zalać samemu ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Feekowek napisał:

Ja już chciałem zalewać szkiełko :( Rybki tuż tuż bo już jadą. Teraz to przyjdzie mi się zalać samemu ;)

Hmm piszesz chcesz zalewać zbiornik bo już rybki jadą...

A gdzie cykl azotowy? :rolleyes: