Skocz do zawartości

Tropical Fd Calanus 100% zooplanktonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że chciałem urozmaicić dietę (a Northfiny jeszcze w drodze ;) ) zastanawiałem się czy nie kupić kryla liofilizowanego, ale ostatecznie zdecydowałem się kupić tego Calanusa.
Calanus-tropical.thumb.jpg.4a3a393832fd88b7f7d76525a6123582.jpg

Pokarm pachnie bardzo intensywnie, przez co myślałem że ryby będą się zabijać za nim. Wyczytałam, że tak bywało własnie po krylu liofilizowanym.
Tutaj tak nie było, może głownie dlatego że pokarm nie nie chce tonąć, a moje ryby nie są specjalnie przyzwyczajone do pobierania z powierzchni.
Trochę to robią, ale może wymaga to więcej czasu. Pokarm jest  bardzo miękki, lekki i nawet dłuższe moczenie w szklance nie powoduje tonięcia. 
Co do wpływu na wybarwienie to w ogóle się nie wypowiadam, bo jak pisaliście trzeba to robić dłuższy czas, a ja go kupiłem głownie z myślą o urozmaiceniu diety.
Do przesyłki dołączono próbkę takiego pokarmu

Marine-tropical.thumb.jpg.ea4b8fa2567f05eaba3844ae3c015496.jpg

Tym pokarmem moje ryby są wyraźnie bardziej zainteresowane. Karmi się nim też znacznie lepiej, bo pokarm tonie.

• Lubię to 2
Opublikowano
21 minut temu, troad napisał:

Do przesyłki dołączono próbkę takiego pokarmu

Marine-tropical.thumb.jpg.ea4b8fa2567f05eaba3844ae3c015496.jpg

Tym pokarmem moje ryby są wyraźnie bardziej zainteresowane. Karmi się nim też znacznie lepiej, bo pokarm tonie.

Ja również miałem dostęp do tego pokarmu (dostałem od znajomego z hurtowni zoologicznej kilkadziesiąt próbek)... Ryby od razu bardzo go polubiły i patrząc na skład to jest to połączenie SOFT LINE AFRICA CARNIVORE z HERBIVORE... ?

• Lubię to 1
Opublikowano

...to już wiem że u mnie może być podobnie z tym calanusem bo wszystkie używane pokarmy mam tonące.

Wydaje się być bardzo sypki i drobny, a miałeś doświadczenie w karmieniu tym krylem liofilizowanym? ewentualnie oczlikiem?

Właśnie 2dni temu zakupiłem s.l. marine tylko w rozmiarze S. Po składzie stwierdziłem, że w sam raz dla wszystożernych:)

Pokarm faktycznie chętnie zjadany a na pokarm "6gwiazdkowy" od Karola już niestety nie załapałem się no chyba że gdzieś rezerwa powstanie :)

Opublikowano
24 minuty temu, Grant napisał:

... a miałeś doświadczenie w karmieniu tym krylem liofilizowanym? ewentualnie oczlikiem?

Jeszcze nie, ale kiedyś może spróbuję ;)