Skocz do zawartości

Green Algae Wafers - po poprzedniej obsadzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Pozostało mi sporo pokarmu Green Algae Waters (tabletki dla zbrojników) po poprzedniej obsadzie.

Czy takie tabletki podawać w całości, czy lepiej rozdrobnić? Czy w ogóle podawać to rybom do jedzenia?

Opublikowano

Witaj!

Jeśli miałbym podawać ten pokarm to raz na jakiś czas w całości aby ryby go skubały...Szkoda że nie można go przykleić do szyby...

Osobiście bym go nie podawał bo strasznie brudzi wodę...

Opublikowano
W dniu 6.04.2018 o 08:03, egon44 napisał:

Witaj!

Jeśli miałbym podawać ten pokarm to raz na jakiś czas w całości aby ryby go skubały...Szkoda że nie można go przykleić do szyby...

Osobiście bym go nie podawał bo strasznie brudzi wodę...

Ten akurat nie brudzi, to jest jeden z nielicznych pokarmów w tej formie po którym to woda jest czysta, nie mniej jednak osobiście oddalabym go komuś kto zbrojniki i tym podobne ryby posiada, bo za nim pyszczak go zje, to minie prawdopodobnie dość długi okres czasu 

Opublikowano
1 godzinę temu, iza121 napisał:

Ten akurat nie brudzi, to jest jeden z nielicznych pokarmów w tej formie po którym to woda jest czysta, 

Dziwne bo u mnie bardzo brudził wodę...

Opublikowano

u mnie znaczenie może mieć fakt, że mam spore zbrojniki, które się szybko z tą karmą uporają, nie mniej jednak zawsze jak kupowałam tabletki innych firm, to miałam mini katastrofę ekologiczną, w przypadku tej karmy się to nigdy nie zdarzyło, ale dla pyszczaków i tak się nie nadaje :)

Opublikowano
37 minut temu, iza121 napisał:

u mnie znaczenie może mieć fakt, że mam spore zbrojniki, które się szybko z tą karmą uporają, nie mniej jednak zawsze jak kupowałam tabletki innych firm, to miałam mini katastrofę ekologiczną, w przypadku tej karmy się to nigdy nie zdarzyło, ale dla pyszczaków i tak się nie nadaje :)

A dlaczego? Może mieć jakieś składniki "balastowe", które potrzebują zbrojniki? 

Opublikowano

Po pierwsze to sprawdź czy w ogóle termin ważności nie upłynął, a po drugie, to ile kilo tego masz, że Ci szkoda wyrzucić i kupić spirulinę ? ja bym nie kombinował z rozdrabnianiem, tylko kupił pokarmy klasy premium i od razu rozpoczął zdrową dietę. Jeśli masz małe ryby i wydaje mi się, że nie podawaj im byle czego, tylko pokarm przeznaczony dla Pyszczaków, jak byś miał stare ryby to inna sprawa, co kilka dni bym rozkarmiał tym dla Zbrojników.

• Lubię to 1
Opublikowano

Odpuść sobie ten pokarm a zakup dedykowany dla pyszczaków,tak jak radzi kolega @Pleziorro...

Osobiście to ja bym nie ryzykował,bo różnie może się stać...

Nie ma co dalej kombinować...

Opublikowano

nie nadaje się także dlatego, że pokarm ten pyszczaki będą jadły memłając go - co siłą rzeczy będzie powodować, że woda będzie brudna, po prostu to nie jest karma dedykowana, dla tego gatunku, analogicznie, podobne historie z brudzeniem wody się dzieją, gdy zakupi się pokarm o zbyt dużej granulacji