prezesik25 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 #1 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Witajcie. Pozostało mi sporo pokarmu Green Algae Waters (tabletki dla zbrojników) po poprzedniej obsadzie. Czy takie tabletki podawać w całości, czy lepiej rozdrobnić? Czy w ogóle podawać to rybom do jedzenia?
egon44 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 #2 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Witaj! Jeśli miałbym podawać ten pokarm to raz na jakiś czas w całości aby ryby go skubały...Szkoda że nie można go przykleić do szyby... Osobiście bym go nie podawał bo strasznie brudzi wodę...
iza121 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 #3 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 W dniu 6.04.2018 o 08:03, egon44 napisał: Witaj! Jeśli miałbym podawać ten pokarm to raz na jakiś czas w całości aby ryby go skubały...Szkoda że nie można go przykleić do szyby... Osobiście bym go nie podawał bo strasznie brudzi wodę... Ten akurat nie brudzi, to jest jeden z nielicznych pokarmów w tej formie po którym to woda jest czysta, nie mniej jednak osobiście oddalabym go komuś kto zbrojniki i tym podobne ryby posiada, bo za nim pyszczak go zje, to minie prawdopodobnie dość długi okres czasu
egon44 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 #4 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, iza121 napisał: Ten akurat nie brudzi, to jest jeden z nielicznych pokarmów w tej formie po którym to woda jest czysta, Dziwne bo u mnie bardzo brudził wodę...
iza121 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 #5 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 u mnie znaczenie może mieć fakt, że mam spore zbrojniki, które się szybko z tą karmą uporają, nie mniej jednak zawsze jak kupowałam tabletki innych firm, to miałam mini katastrofę ekologiczną, w przypadku tej karmy się to nigdy nie zdarzyło, ale dla pyszczaków i tak się nie nadaje
prezesik25 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor #6 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 37 minut temu, iza121 napisał: u mnie znaczenie może mieć fakt, że mam spore zbrojniki, które się szybko z tą karmą uporają, nie mniej jednak zawsze jak kupowałam tabletki innych firm, to miałam mini katastrofę ekologiczną, w przypadku tej karmy się to nigdy nie zdarzyło, ale dla pyszczaków i tak się nie nadaje A dlaczego? Może mieć jakieś składniki "balastowe", które potrzebują zbrojniki?
darkon Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #7 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 A dlaczego? Może mieć jakieś składniki "balastowe", które potrzebują zbrojniki? Tak, drewno.Wytapatalkowane
Pleziorro Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #8 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Po pierwsze to sprawdź czy w ogóle termin ważności nie upłynął, a po drugie, to ile kilo tego masz, że Ci szkoda wyrzucić i kupić spirulinę ? ja bym nie kombinował z rozdrabnianiem, tylko kupił pokarmy klasy premium i od razu rozpoczął zdrową dietę. Jeśli masz małe ryby i wydaje mi się, że nie podawaj im byle czego, tylko pokarm przeznaczony dla Pyszczaków, jak byś miał stare ryby to inna sprawa, co kilka dni bym rozkarmiał tym dla Zbrojników. 1
egon44 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #9 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Odpuść sobie ten pokarm a zakup dedykowany dla pyszczaków,tak jak radzi kolega @Pleziorro... Osobiście to ja bym nie ryzykował,bo różnie może się stać... Nie ma co dalej kombinować...
iza121 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 #10 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 nie nadaje się także dlatego, że pokarm ten pyszczaki będą jadły memłając go - co siłą rzeczy będzie powodować, że woda będzie brudna, po prostu to nie jest karma dedykowana, dla tego gatunku, analogicznie, podobne historie z brudzeniem wody się dzieją, gdy zakupi się pokarm o zbyt dużej granulacji
Rekomendowane odpowiedzi