Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dlaczego od razu mnie oceniasz i to do tego negatywnie ? 

czy jak zgłosi się ktoś nowy i zielony jeszcze na temat ryb to od razu musisz na niego napadać ? 

Nie jestem żadnym handlarzem ryb .Miałem akwarium już kilkanaście lat ale było to zazwyczaj małe rybki  , neonki , gubiki , bocje czy glonojady . Z pyszczakami dopiero zaczynam . Dostałem od kolegi kilka żółtych , niebieskich i szarych . Dopiero poznaję te gatunki . Jeśli ktoś życzliwy chce mi pomóc to będę bardzo wdzięczny . Mój zbiornik to nietypowy bo długość 230 cm wysokość 60 cm ale szerokość to tylko 30 cm ( jest w ścianie miedzy pokojem a salonem . Filtracja przez komin do sumpa ( w środku gąbki i keramzyt ) . Jeśli jakieś pytania - odpowiem .

Nie znam się na pyszczakach .

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, czarny góra napisał:

dlaczego od razu mnie oceniasz i to do tego negatywnie ? 

Nie oceniam Ciebie a zachowanie a to różnica.

czy jak zgłosi się ktoś nowy i zielony jeszcze na temat ryb to od razu musisz na niego napadać ? 

Nie napadam. Po prostu w ostatnim czasie pojawiały się osoby na naszym forum które właśnie w ten sposób o jakim napisałem załatwiały swoje biznesy i aby temu zapobiec teraz takie ogłoszenia są moderowane.

Z pyszczakami dopiero zaczynam . Dostałem od kolegi kilka żółtych , niebieskich i szarych . Dopiero poznaję te gatunki . Jeśli ktoś życzliwy chce mi pomóc to będę bardzo wdzięczny .

No to teraz się rozumiemy i nie możesz żywić do mnie urazy bo nie było moim zamiarem dyskredytować Ciebie jak akwarysty. Dlatego mamy taki dział PRZEDSTAW SIEBIE I AKWARIUM.Gdybyś tam się pojawił i zaczął od wpisu właśnie w tym dziale to by nie było tematu.

Skoro trochę opacznie  wyszło to teraz witam Ciebie na naszym forum i mam nadzieję ,że znajdziesz tutaj wszelką pomoc. No i też będziemy wdzięczni za podzielenie się swoją wiedzą i doświadczeniem   bo tego nigdy nie jest zbyt wiele.

Dostałem od kolegi kilka żółtych , niebieskich i szarych . Dopiero poznaję te gatunki . Jeśli ktoś życzliwy chce mi pomóc to będę bardzo wdzięczny

Dobrze będzie jakbyś zrobił zdjęcia i umieścił w dziale IDENTYFIKACJA a na pewno Ci pomożemy. Z tym ,ze w tym dziale temat wisi siedem dni potem znika. Ale to nie problem .

Ja od postu nr 4 temat wydzielę i przeniosę do działu PRZEDSTAW SIĘ I SWOJE AKWA i wszystko będzie już OK.  Mogę też przywrócić Twój post z  ofertą zakupu ale chyba lepiej będzie jak poznasz  uwarunkowania trzymania pyszczaków co pozwoli Ci na świadomy wybór a nie przypadkowy?

@czarny góra Temat wydzieliłem. Teraz jest we właściwym miejscu i już nie powinno być "zgrzytów":)

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Opublikowano

dziękuję za odpowiedź . Nadal jestem zainteresowany powiększeniem mojej rodzinki w wodzie .

Oczywiście czekam na wszelkie wskazówki na temat tych ryb .

Opublikowano
11 godzin temu, czarny góra napisał:

Mój zbiornik to nietypowy bo długość 230 cm wysokość 60 cm ale szerokość to tylko 30 cm

Bardzo ciekawy zbiornik, szkoda że nie wstawiłeś fotki.

Opublikowano
2 godziny temu, czarny góra napisał:

jak ogarnę trochę obsługę tej strony to wstawię fotki tych moich wynalazków z akwarium 

No to czekam, lubię nietypowe rozwiązania.  Mam nadzieję że kolega podarował Tobie niewielkie rybki bo będą miały problem z zawracaniem w Twoim zbiorniku ( tylko się nie obraź ). Fotki ryb wstaw w ,, identyfikacja gatunków" jest tu sporo życzliwych ludzi którzy pomogą, może ja coś rozpoznam.
pozdrawiam Piotr;)

Opublikowano

z tym zawracaniem to nie jest tak źle ...  właściwie to szerokość jest fajna  jeszcze nikt przez tyle lat nie zauważył że jest wąskie  ( wszystko zależy od aranżacji )