Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie a u mnie jest cichy tyrkot wyjąłem nasmarowałem i nic, dalej  tyrka kręciłem wirnikiem ale  nic nie pociera o obudowę.Nie wiem reklamować?

Opublikowano (edytowane)

Zerknij tutaj

U mnie słychać buczenie tylko w wybranych trybach: W2 i ELSE. 

Tyrkotanie może powodować luźny kabel który może przenosić drgania. 

Po pewnym czasie bilogia sama naturalnie "nasmaruje" cyrkylator. 

Edytowane przez rafalniski
Opublikowano

JESZCZE TAKA CIEKAWOSTKA...Mam znajomego szklarza który kleji akwa powiedział mi że ustawienie falownika na tryb W1 W2, OKROPNIE OBCIĄŻY szyby w akwarium, że mocny falownik może rozepchać nawet szyby :huh:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16/03/2018 o 19:21, krystiann napisał:

JESZCZE TAKA CIEKAWOSTKA...Mam znajomego szklarza który kleji akwa powiedział mi że ustawienie falownika na tryb W1 W2, OKROPNIE OBCIĄŻY szyby w akwarium, że mocny falownik może rozepchać nawet szyby :huh:

•  

Nie może rozepchać szyb, ale jak sobie ustawisz "długą falę" w takim mocnym falowniku i masz duży, ciężki baniak na kiepskiej szafce z mdf-u, zamiast stelarza to czysto teoretycznie takie bujanie mogłoby z czasem poskładać taką szafeczkę, ale to oczywiście tylko teoria ;)

• 4 lata później...
Opublikowano
W dniu 29.05.2022 o 15:02, przemo95 napisał:

Witam.

Kilka latek minęło od ostatniej odpowiedzi więc odświeżę temat. 

Jaki falownik polecacie do 240 litrów? 

Z mojej strony mogę polecić Jebao/Jecod RW4.

Opublikowano

Ja mam dwa Jebao SLW 20 - niesłyszalny, zajmuje mało miejsca i robi robotę na najniższych biegach. Dodatkową zaletą jest mały pobór. PS jeden chyba będę sprzedawał, bo mi nie potrzebny ;)