Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w przyszlym tygodniu planuje kupić rybki Pseudotropheus Acei Luwala i Chindongo Saulosi wielkosci 2-4cm. Nie mam dla nich jeszcze karmy wiec planowalem zamowic im:

naturefood premium cichlid plant S

naturefood premium cichlid S

osi hs aqua spirulina flakes

naturefood premium color plus S

Czy ta karma bedzie dla nich odpowiednia? I jak ja ewentualnie podawac?

Opublikowano (edytowane)

jestem poczatkujacy wiec prosilbym o rade. myslalem zeby karmic je 2 razy dziennie po 1 malej szczypcie rano roslinny wieczor spirulina, nie wiem czy miesna i wybarwiajaca starczy tylko w wekendy?? proponujecie robić jeden dzien głodówki???

Edytowane przez halabala
Opublikowano

Ja osobiście głodówki nie praktykuję, ale jeśli chcesz, to możesz robić raz w tygodniu. 

Karm pierwszego dnia rano roślinnym i wieczorem spiruliną. Drugiego dnia rano mięsnym, a wieczorem roślinnym na zmianę mięsny/color i spirulina/roślinny.

Do tego coś z kuchni warto by było dołożyć. Opcji jest wiele, ale tak na szybko raz w tygodniu siekany groszek i krewetki koktailowe z supermarketu. Krewetki możesz marynować w czosnku przeciśniętym przez praskę. 

Opublikowano
3 minuty temu, przemo-h napisał:

Karm pierwszego dnia rano roślinnym i wieczorem spiruliną. Drugiego dnia rano mięsnym, a wieczorem roślinnym na zmianę mięsny/color i spirulina/roślinny.

nie bardzo rozimiem. rano naprzemian jeden dzien roslinny jeden miesny z tym ze przy roslinnym na wieczor spirulina a przy miesnym color??? oczywiscie urozmaice cos od siebie z kuchni dziekuje

Opublikowano
7 minut temu, halabala napisał:

nie bardzo rozimiem. rano naprzemian jeden dzien roslinny jeden miesny z tym ze przy roslinnym na wieczor spirulina a przy miesnym color??? oczywiscie urozmaice cos od siebie z kuchni dziekuje

Dla przykładu:

Poniedziałek- rano cichlid plant, a wieczorem spirulina. 

Wtorek- rano premium cichlid, a wieczorem spirulina. 

Środa- rano cichlid plant, wieczorem spirulina

Czwartek- rano color plus, wieczorem cichlid plant

I tak w kółko Macieja. 

Polecam ten groszek i krewetki. Ryby dostają szału?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam do diety którą zaproponował mi kolega wyżej chciałem dołożyć płatki D-alio plus i proszę was o radę czy raz w tygodniu mogę im to podawać np w soboty rano później standardowo  robię podmiankę i na wieczór już nic??  W niedziele stosuje głodówkę może w takim razie z niej zrezygnować?? Czy wcale nie kombinować i zamienić z jednym mięsnym posiłkiem???

Opublikowano

Spokojnie raz w tygodniu podaj, zawsze to jakieś urozmaicenie, a ryby te d-allio lubią, nie musisz się ostro trzymać danego schematu, chociaż na począteku Ci to ułatwi karmienie. Ważne byś obserwował czy nie za dużo sypiesz pokarmu.