Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I co teraz cała prca na marne ponad 2 tyg., czy jak użyje lakieru bezbarwnego  będzie ok.

Wydaje mi się że na forum to przeczytałem i to mnie zmyliło jak znajdę Wątek z kopiuję go 

Opublikowano
4 minuty temu, Darekdmx napisał:

I co teraz cała prca na marne ponad 2 tyg., czy jak użyje lakieru bezbarwnego  będzie ok.

Wydaje mi się że na forum to przeczytałem i to mnie zmyliło jak znajdę Wątek z kopiuję go 

Jak masz porownac 2 tyg pracy i zgony rybek w akwarium albo metna wode prze lata to nie ma się nad czym zastanawiac. Jezeli ktos w ten sam sposob wykonal tlo i to funkcjonuje to nie masz problemu. Mi osobiscie nie wpadlo w oko takie zastosowanie / wykonania tla.

Opublikowano

Robiłem zgodnie z opisem
http://forum.klub-malawi.pl/topic/4114-tło-strukturalne-ceresit-cr-65/

Po długiej, bo kilkuletniej przerwie postanowiłem ponownie założyć akwarium, tym razem wybrałem biotop Malawi. Ponieważ nic nie daje tyle satysfakcji co własne projekty DIY, postanowiłem na własną rękę przygotować szafke pod akwarium, a także tło strukturalne wykonane z CR-65, którym postanowiłem się podzielić opisując jego powstanie (opis powstania samej szafki zamięszcze w niedługim czasie). Opisywane tło jest moim drugim. Pierwsze z racji błędów popełnionych w trakcie tworzenia musiałem zniszczyć i wyrzucić. Pomysł wykonania tła z CR-65 zainspirowany został artykułem Cezarixa zamieszczonym na łamach serwisu Klubu Malawi.

Na początek niezbędne zakupy. Na tło wewnętrzne do akwarium o długości 120cm złożyło się:

3 kawałki styropianu o grubości 20mm (Castorama, 3x 3zł),

2 szt. pianki montażowej, najtańszej jaka była (Castorama, 2x 12zł),

1 szt pistoletu do pianki, ponieważ nie posiadałem własnej (Castorama, 3zł),

1 szt. silikonu akwarystycznego (Castorama, 15zł),

1 opakowanie wykałaczek (sklep spożywczy, grosze),

1 opakowanie Ceresit CR-65, 25kg (sklep z art. budowlanymi, 55zł),

1 opakowanie czarnego barwnika do cementu w proszku (Castorama, ok 15zł).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tło strukturalne ukończone

9b274b93a3fe7cf7eefcf713b61c3e39.jpg6b253d9b989fc89c1d44b79b7ea935a5.jpg
ff955ca423253fa3f722ca1161dcefef.jpg
Wszystko zależy jak światło pada z szyby

• 1 rok później...