Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja ogórka nie parzyłem, po prostu kroiłem tak zwaną dupkę około 3-4cm i obierałem, po czym nabijałem na widelec aby utonęło, Ryby skubały z tego jak z pasieki, ogórek znika w oczach, po pół godziny wyjmuję ogryzek i widelec. 

Tylko od razu napiszę, że takie zabiegi stosuje raz na dwa trzy miesiące :) to nie jest stałe menu moich ryb, ot po prostu raz na jakiś czas mają coś ciekawego do szamania :)

Opublikowano

Ja w niedzielę podałem plasterek ogórka parę rybek poskubalo, później jedna trzymała w pyszczku a później gdzieś popłynął w toń akwarium aczkowielk, gdy obserwowałem akwarium wieczorem zobaczyłem jak samiec i samica dzieła się ogórkiem wielkość ryb 5-6 cm jedna mniejsza(4 cm ):)

Także ja bym dawał śmiało zresztą było duzo o tym na forum jednak jak wspominałem w innym poście dużo linków odsyla do nie istniejących stron 

Opublikowano

Ja rowniez ogorka podawalem tak jak @Pleziorro Rowniez nie podaje ze sklepu, tylko biologiczne od rolnika albo z wlasnego ogrodka. Dzieci tez kupnymi nie karmie bo mialem podobne przypadki tylko ze z jablkami. Popieram teorie ze tam tyle chemii i sterydow ze nic dobrego z tego nie bedzie. 

Ogorka podalem na przestrzeni roku moze ze trzy razy, od tak zeby sobie popatrzec. Marchewke podgotowywalem az byla delikatnie miekka, kroilem plasterek i jak z ogorkiem. Widelec, zylka i ma dno. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu ‎2018‎-‎03‎-‎03 o 13:28, Wolfik napisał:

Ciekawe z tym ogórkiem..  Mógłbym go podawać moim wszystkożernym/mięso zernym perlmuttom?

To dodatek raczej dla roślinożerców. Sporo hodowców podaje ogórka, nigdy jednak nie spotkałem aby był wymieniany np. w eksperymentalnych karmach. Jeżeli  taki dodatek wprowadzisz systematycznie to czemu nie, w niewielkich ilościach pozbawiony chemii nie zaszkodzi.

• Lubię to 1