iquitos68 Opublikowano 10 Lutego 2018 #1 Opublikowano 10 Lutego 2018 46 minut temu, RavenPl napisał: Kaseciak do rana to zbije Wata zrobi robote:) Przepraszam, że trochę nie na temat piszę. RavenPl w jaki sposób stosujesz watę w kaseciaku? Już któraś osoba o tym pisze.
Kubeq Opublikowano 10 Lutego 2018 #2 Opublikowano 10 Lutego 2018 Godzinę temu, iquitos68 napisał: Przepraszam, że trochę nie na temat piszę. RavenPl w jaki sposób stosujesz watę w kaseciaku? Już któraś osoba o tym pisze. Przyłączam się do pytania
RavenPl Opublikowano 10 Lutego 2018 #3 Opublikowano 10 Lutego 2018 Na ceramike a pod pompe tak aby byla ostatnim etapem klarowania wody.Dawniej probowalem stosowac ja przed ceramika ale zbyt szybko się zapychala brudami i poziomy w kaseciaku spadaly. 1
RavenPl Opublikowano 12 Lutego 2018 #4 Opublikowano 12 Lutego 2018 Oto co kaseciak plus wata zrobily w 1 dzien z metnej wody.Bylo tak nak na zdjeciu nr 1 a dzien pozniej zdjecie nr 2.Ryby jakby wisza w powietrzu.
iquitos68 Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor #5 Opublikowano 12 Lutego 2018 (edytowane) @RavenPlfaktycznie fotka robi wrażenie. Jaką watę stosujesz? Może spróbuję u siebie tego rozwiązania. Co ile czasu trzeba taką watę czyścić lub wymieniać? Edytowane 12 Lutego 2018 przez iquitos68
RavenPl Opublikowano 13 Lutego 2018 #6 Opublikowano 13 Lutego 2018 (edytowane) Ja stosuje ta najtanssza 8 zl za worek, urywasz 1/4 z worka i pod pompe tylko tutaj jest maly problem bo wlukna czesta zasysa pompa, dlatego do koszyka od pompy jecod zalozylem dodatkowo gabke aby nie zasysala.Lepsza jest w plastrach i taka proponuje kupić.Czyszczenie?Jako ze jest tania po 2 tygodniach (to zalezy jak bardzo brudzi się Twoje akwarium)wyrzucam do kosza? Edytowane 13 Lutego 2018 przez RavenPl
iquitos68 Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor #7 Opublikowano 13 Lutego 2018 Dzięki @RavenPl. U mnie żeby watę wsadzić pod pompę musiałbym za każdym razem odczepiać kaseciaka od szyby, wyciągać pompę i wkładać watę. Będę musiał raz spróbować czy i ocenić czy cel uświęca środki.
RavenPl Opublikowano 13 Lutego 2018 #8 Opublikowano 13 Lutego 2018 Mam ten sam problem ale cos za cos.Wate stosuje tylko wtedy gdy mocno zabrudze wode.Jestem z tych ktorzy nie przezyja dnia bez grzebania w akwarium?Dodatkowo musze uwazac z kamieniem ktorym jest docisniety kaseciak bo wazy z 60kg i moze mi się przewrocic kiedy go odsuwam.
Rekomendowane odpowiedzi