Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, RavenPl napisał:

Kaseciak do rana to zbije ;)

Wata zrobi robote:)

Przepraszam, że trochę nie na temat piszę. RavenPl w jaki sposób stosujesz watę w kaseciaku? Już któraś osoba o tym pisze.

Opublikowano
Godzinę temu, iquitos68 napisał:

Przepraszam, że trochę nie na temat piszę. RavenPl w jaki sposób stosujesz watę w kaseciaku? Już któraś osoba o tym pisze.

Przyłączam się do pytania :)

Opublikowano

Na ceramike a pod pompe tak aby byla ostatnim etapem klarowania wody.Dawniej probowalem stosowac ja przed ceramika ale zbyt szybko się zapychala brudami i poziomy w kaseciaku spadaly.

• Lubię to 1
Opublikowano

Oto co kaseciak plus wata zrobily w 1 dzien z metnej wody.Bylo tak nak na zdjeciu nr 1 a dzien pozniej zdjecie nr 2.Ryby jakby wisza w powietrzu.

IMG_20180210_190020.jpg

IMG_20180212_100652_HDR.jpg

Opublikowano (edytowane)

@RavenPlfaktycznie fotka robi wrażenie. Jaką watę stosujesz? Może spróbuję u siebie tego rozwiązania. Co ile czasu trzeba taką watę czyścić lub wymieniać? 

Edytowane przez iquitos68
Opublikowano (edytowane)

Ja stosuje ta najtanssza 8 zl za worek, urywasz 1/4 z worka i pod pompe tylko tutaj jest maly problem bo wlukna czesta zasysa pompa, dlatego do koszyka od pompy jecod zalozylem dodatkowo gabke aby nie zasysala.Lepsza jest w plastrach i taka proponuje kupić.Czyszczenie?Jako ze jest tania po 2 tygodniach (to zalezy jak bardzo brudzi się Twoje akwarium)wyrzucam do kosza?

Edytowane przez RavenPl
Opublikowano

Dzięki @RavenPl. U mnie żeby watę wsadzić pod pompę musiałbym za każdym razem odczepiać kaseciaka od szyby, wyciągać pompę i wkładać watę. Będę musiał raz spróbować czy i ocenić czy cel uświęca środki.

Opublikowano

Mam ten sam problem ale cos za cos.Wate stosuje tylko wtedy gdy mocno zabrudze wode.Jestem z tych ktorzy nie przezyja dnia bez grzebania w akwarium?Dodatkowo musze uwazac z kamieniem ktorym jest docisniety kaseciak bo wazy z 60kg i moze mi się przewrocic kiedy go odsuwam.