Skocz do zawartości

Hodowla Malawi Tanganika Pana Darka Gaży

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, AndrzejGłuszyca napisał:

@egon44  Nie umieszczaj zdjęć Darka z logo jego firmy na górnej i dolnej części zdjęcia  bo nosi to znamiona komercji. Same zdjęcia bez logo jak najbardziej.

Takie zdjęcia otrzymałem od Pana Darka...

Postaram się zdobyć bez  loga i wtedy wstawię odpowiednie... 

Edytowane przez egon44
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
3 godziny temu, Karol1 napisał:

Piękne ryby :) Czyli Pan Darek wysyła również do innych krajów ?

Zadzwoń do niego,albo napisz mu e-maila i się dogadajcie.

Opublikowano (edytowane)

To za jakieś 2 miesiące, tym razem chcę zrobić akwarium bez pośpiechu. Byłem tylko ciekaw 😉

Edytowane przez Karol1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Korzystałem z usług pana Darka  Gaży i jestem zafascynowany. Przede wszystkim przemiła rozmowa i profesjonalna pomoc w dobraniu obsady.Wysylka tylko PKP lub PKS ( co dla mnie jest fundamentem humanitarnego transportu rybek).Osbiscie korzystałem z wysyłki Blablacar i także jestem bardzo zadowolony.Rybki w świetnej kondycji i co ważne przystępne ceny.

POLECAM KAŻDEMU

3FD75D68-A2D7-4BDC-8D19-A62BA11EF36F.jpeg

• Lubię to 3
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Polecam zakupy u pana Darka. Kontakt dobry mimo tego że miał masę spraw na głowie. Wysyłka kurierem której się obawiałem , ale ryby perfekcyjnie spakowane i bez strat funkcjonują do dziś. Ceny bardzo atrakcyjne , i do tego dostałem nawet 2 sztuki gratis .

Szczerze polecam.

• Lubię to 2
Opublikowano
2 minuty temu, seba8989 napisał:

Polecam zakupy u pana Darka. Kontakt dobry mimo tego że miał masę spraw na głowie. Wysyłka kurierem której się obawiałem , ale ryby perfekcyjnie spakowane i bez strat funkcjonują do dziś. Ceny bardzo atrakcyjne , i do tego dostałem nawet 2 sztuki gratis .

Szczerze polecam.

Jak dla mnie jeden z najlepszych HODOWCÓW 

w Pl. Podkreślam HODOWCÓW, gdyż handlarzy mamy na pęczki. Zawsze bardzo dobry kontakt.

Muszę się kiedyś osobiście do niego wybrać. 

Aż mi głupio, bo zaproszenie od dawna „zakurzone” 

Również polecam

Opublikowano
W dniu 18.08.2019 o 22:09, Aqua-Dreams napisał:

Muszę się kiedyś osobiście do niego wybrać. 

Oj warto, naprawdę, prawdziwy pasjonat, co nie jest takie oczywiste wśród hodowców. Rdzawe i Johanni od Darka pływają już w moim pierwszym Malawi.

• Lubię to 3
  • 2 lata później...
Opublikowano (edytowane)

U Pana Darka ryby kupuję od lat, może nie jakieś duże ilości, bo moje pierwsze malawi miało 180 litrów, a obecne ma 320, więc szału nie ma. Jako, że mam do niego 10 minut, wczoraj byłem uzupełnić obsadę o trochę młodzieży tj. stadko saulosi i kilka yellow, a przy okazji (choć nie planowałem) skusiłam się na młodego 5-6 cm acei, o którym Pan Darek powiedział, że przez jakiś czas pływał w zbiorniku na zewnątrz, majac bezpośredni kontakt z promieniami słońca - ależ ta ryba się błyszczy. Zamiast 10 minut zeszło mi ponad godzinę. Pan Darek jak zwykle oprowadził mnie po całym swoim królestwie opowiadając o rybach. Jeśli dobrze zapamiętałem, to obecnie ma u siebie 600 zbiorników. Wszystko czysciutkie, zadbane, widać i czuć, że to bardziej pasja niż praca. Za każdym razem, gdy jadę do Pana Darka mój, teraz już 8 letni syn zabiera się ze mną, bo też uwielbia to miejsce. Polecam każdemu.

Edytowane przez misiek80
  • Lubię to 9
  • 1 rok później...
Opublikowano

Byłem wczoraj u Pana Darka odebrać ryby do nowej obsady. Hodowla robi wrażenie zwłaszcza, że miałem okazję pooglądać również stada zarodowe i porozmawiać trochę o rybach.

I tu niestety NIEDOBRA dla nas informacja. Z uwagi na bardzo duży spadek zainteresowania rybami z Malawi i Tanganiki Pan Darek postanowił wycofać się z hodowania większości gatunków. Maja zostać tylko popularne i łatwo sprzedawane gatunki a właściciel przerzuca się w dużej części na hodowle skalarów bo na nie jest zbyt.

Podobno zapotrzebowanie na ryby z afrykańskich jezior padło i zwijają się hodowle nie tylko w Polsce.

Zamknął się Malawi Śląsk a Malawi World z Chełmka też się przymierza :(

Także jak ktoś chce dokonać zakupów to zalecam nie zwlekać.