Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I co taka jedna diodę podpisz pod zasilacz? Bo mi chodzi o to żeby rano przed włączeniem głównego światła jakieś małe światełko rozbudzilo akwarium do życia i gdy główne się włączy to ranny budzik się wyłączy i na wieczór odwrotnie czyli małe światło się zawiera gdy główne świeci i główne gaśnie a tamte zostaje jeszcze z godzinę i gaśnie tylko teraz sprawa typu żeby to wszystko z automatu się robilo

8 minut temu, egon44 napisał:

Witaj!

Pomyśl o świetlówce Hagen Power Glo.Jedna sztuka spokojnie wystarczy. http://www.zoologiczny.sklep.pl/Hagen_Power_Glo_swietlowka_T8_25W_75cm__25_44_50___13795

@AndrzejGłuszyca pisaliśmy razem :) 

Oświetlenie ledowe nie jest tak skomplikowane jak się tobie wydaje tu mam na myśli jego montaż.W przypadku modułów led zakupujesz tylko potrzebną ilość modułów które przychodzą do ciebie w jednej wiązce.Jeden koniec kabelków zabezpieczasz np.silikonem przed wilgocią a drugi koniec kabelków podpinasz pod zasilacz.Moduły przyklejasz do profilu lub pokrywy i gotowe ;) 

U mnie wygląda to tak 

17911000_1283915178370525_1573173134_n.thumb.jpg.19bf78e8c591236147980c533256a791.jpg

Hmm z tego co piszesz wygląda na budowę prosta to tylko moduł podpisami pod zasilacz ale czytałem też o jakiś zmierzch świt coś i jeszcze o czymś. Tylko ja bardziej chciałbym żeby to zautomatyzowac czyli np programator 

Opublikowano
6 minut temu, fetzi napisał:

I co taka jedna diodę podpisz pod zasilacz? Bo mi chodzi o to żeby rano przed włączeniem głównego światła jakieś małe światełko rozbudzilo akwarium do życia i gdy główne się włączy to ranny budzik się wyłączy i na wieczór odwrotnie czyli małe światło się zawiera gdy główne świeci i główne gaśnie a tamte zostaje jeszcze z godzinę i gaśnie tylko teraz sprawa typu żeby to wszystko z automatu się robilo

Hmm z tego co piszesz wygląda na budowę prosta to tylko moduł podpisami pod zasilacz ale czytałem też o jakiś zmierzch świt coś i jeszcze o czymś. Tylko ja bardziej chciałbym żeby to zautomatyzowac czyli np programator 

No to czytałeś o sterowniku świtu i zmierzchu i to by było moim zdaniem akurat rozwiązanie dla ciebie kolego http://palabras.pl/#/leddimmer

Poczytaj mój temat i mam nadzieję że rozwieje on twoje wątpliwości ;) 

Jeśli dobrze kojarzę to ty chyba to samo pytanie zadawałeś na pewnej grupie FB?

Teraz, fetzi napisał:

A czy taki programator mechaniczny można ustawić na pozycję czuli na rano i na wieczór czy tylko albo rano albo wieczor

Ustawiasz sobie sterownik jak dusza zapragnie :)