Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, rafal1986 napisał:

słyszałem że nie jest dobrze trzymanie Placidochromis elektra z placidochromis mdoka white lips

Osobiście nie widzę żadnych przeciwskazań by trzymać je razem. Miałem długookresowo razem dwa gatunki Placidochromisów (mdoki  i gisselki). Twoje połączenie jest bardzo podobne.

2 godziny temu, rafal1986 napisał:

moja obsada to placidochromis mdoka white lips 2+4 Placidochromis elektra 2+1 Otopharynx tetrastigma 2+3 Labidochromis caeruleus 0+1

Godzinę temu, klekot666 napisał:

Jeśli ryby się dogadują to niczego bym nie zmieniał

Mam ten sam pogląd. Ale .... to nie moje akwarium :)

59 minut temu, rafal1986 napisał:

A coś dodać? do tych układów ?

chodzi mi o samice?

Nic bym nie dodawał. Może ze dwa yellowki.

Przyszłościowo. W przypadku rezygnacji z któregoś gatunku, wprowadziłbym jakiegoś toniowego Copadichromisa. Jakiego? Masz czas na myślenie. W najbliższych miesiącach ja też napiszę coś na ten temat. Mam ostatnio świra na ich punkcie.:biggrin:

Edytowane przez tom77
Copadichromisy
Opublikowano
1 godzinę temu, rafal1986 napisał:

Znajomy mi tak mówił że książkowo jest napisane że nie powino się trzymać Placidochromis elektra z placidochromis mdoka white lips

Bardziej bym nie trzymał razem Placidochromis Elektra z Placidochromis Phenochilus Tanzania. Samice obu gatunków są bardzo podobne do siebie. 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, rafal1986 napisał:

czy do Placidochromis elektra obecnie jest dwa samce i jedna samica  to może dokupic jeszcze samice?

Dopóki wszystko gra, nic bym nie ruszał. Jeśli już, to dorosłą jedną pewną samicę.

Edytowane przez tom77