Gość Opublikowano 9 Stycznia 2018 #21 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Jeśli faktycznie cena odgrywa tutaj kluczową rolę ale nie można zapominać o bezpieczeństwie to uważam, że kolega powinien nawet o miesiąc lub dwa odłożyć zakup. Może w ten sposób uda się troszeczkę przyoszczędzić i jednak zakupić porządny baniak.
yaro Opublikowano 9 Stycznia 2018 #22 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zazwyczaj się Andrzeju z Tobą zgadzam, jednak w kwestii oszczędności na akwarium moim zdaniem w ogóle nie można przy oszczędzać, lepiej kupić mniejszy ale porządny zbiornik niż pojechać po kosztach i wystrugać większy a potem żyć w ciągłej psychozie. Klejenie baniaka to nie tylko wymiary, odpowiednia grubość szyb i wzmocnienia w odpowiednim miejscu. Fachowcy o tym wiedzą i dlatego nie ma problemu dowiedzieć się jak baniak ma wyglądać i z jakiej szyby ma być zrobiony. 99% sukcesu to odpowiednie przygotowanie szkła i umiejętne jego sklejania. Mając swoje 720 l, wiem wszystko jak to akwarium ma wyglądać, ale za żadne skarby nie wezmę silikonu w dłoń i nie zacznę go samemu kleić.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 9 Stycznia 2018 #23 Opublikowano 9 Stycznia 2018 5 minut temu, yaro napisał: Zazwyczaj się Andrzeju z Tobą zgadzam, jednak w kwestii oszczędności na akwarium moim zdaniem w ogóle nie można przy oszczędzać ..ja wiem Jarku ..ale staram się zrozumieć takie postrzeganie sprawy przez kolegę dlatego napisałem ,że decyzję musi sam podjąć. A rady dostał wraz z umotywowaniem i to rady wypływające z naszego doświadczenia i dobrych intencji.
deccorativo Opublikowano 9 Stycznia 2018 #24 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Karol pisze że ja mam gadane Ale to wy macie koledzy gadane i bijecie pianę - autor od 15stu postów ma nas w d... a my dalej dyskutujemy o klejeniu baniaka 1000l i czy go stać czy nie na taniochę i fuszerkę , a jak nie stać to co ma zrobić.. Tymczasem autor tego tematu dawno już przy FX6 oraz biopolimerach TMBT. Chyba zniesmaczony że nie dostał projektu w 3D . Eeee koleś @klubmarek żyjesz jeszcze tematem skąd wytrzasnąć baniak czy moderator ma zamknąć gadane? 1
RavenPl Opublikowano 9 Stycznia 2018 #25 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Chyba już się kolega już się obrazil.Co bylo zaplanowane już chyba przechodzi do wykoniania.Nie rozumiem po co pytal skoro itak się upieral na tego wykonawce.
MatiK Opublikowano 9 Stycznia 2018 #26 Opublikowano 9 Stycznia 2018 To już któryś post z kolei, który widzę w niedużym odstępie czasu, w którym próbujesz @deccorativo wejsc w buty moderacji i sugerować jakieś działania. Pozwól nam działać po swojemu i nie strasz każdego po kolei moderacją, bardzo proszę... A autor wątku może się obraził, a może właśnie rozważa nasze argumenty, co chyba nie zakazuje mu w tym samym czasie przeglądać innych tematów i się w nich udzielać prawda? Czy każdy musi odpisywać na już, bo nam się tak podoba? To jest forum, wyluzujcie trochę... 2
przemek wieczorek Opublikowano 10 Stycznia 2018 #27 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Sytuacja pod kontrolą autor wątk ma złe doświadczenia z dwoma rozszczelnionymi akwariami w krótkim czasie.Stąd tak duże jego obawy. Zamówiono u nas to akwarium.Za kilka tygodni zobaczycie efekty. 3
marcin73m Opublikowano 10 Stycznia 2018 #28 Opublikowano 10 Stycznia 2018 8 minut temu, przemek wieczorek napisał: autor wątk ma złe doświadczenia z dwoma rozszczelnionymi akwariami w krótkim czasie i chciał po raz trzeci mieć to samo..? a mówią, że człowiek uczy się na błędach nic to, trafił w końcu we właściwe miejsce i to jest najważniejsze 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Stycznia 2018 #29 Opublikowano 10 Stycznia 2018 ...w związku z tym ,że autor tematu problem rozwiązał temat zamykam. 1 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Stycznia 2018 #30 Opublikowano 10 Stycznia 2018 @klubmarek otwieram na Twoją prośbę.
Rekomendowane odpowiedzi