Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Mam problem z zamowieniem akwa. Bo: wymiary akwa to 200x85x60szerokie. Akwa jest wysokie na 85cm I nie zabardzo ufam gosciowi co bedzie to kleil. Prosze pomozcie w doborze grubosci szkla, silikonu I jak wklejac szyby (silicon dziala na scinanie czy rozrywanie?). Jestem z okolic 3miasta wiec moze ktos ma kogos doswiadczonego w tym temacie.

Na prawde potrzebuje waszej pomocy.

Opublikowano

Wiele rzeczy robię sam ale akurat akwarium 1,4 m3  zostawiłem do zrobienia fachowcom i tobie też tak radzę.

Ani sam nie skleisz taniej a na pewno niezwykle niebezpiecznie  nie tylko w kwestii zalania mieszkania wraz z  sąsiadami  aż do parteru.  Tona wody to ogromna siła

Jak masz problem że sklejone nie wchodzi - to zostaje dzwigiem przez okno albo klejenie na miejscu przez fachowca - produkcję akwariów to akurat odpuść sobie bo wielu się przejechało na tym.

Jak możesz to zamień  na 200x85 x h60  cm a oszczędzisz  50% kosztu bo wtedy szyba 12mm i na pewno większa powierzchnia dna dla ryb a to się liczy.

Opublikowano

No to jeżeli na starcie nie ufasz komuś kto będzie takie akwa kleił (nie wiadomo skąd te wątpliwości) to może warto go sobie odpuścić i zakupić u kogoś innego. Osobiście nigdy nie zdecydował bym się aby takie akwarium stało u mnie w domu.

Opublikowano

Chyba zle się wyrazilem. Nie chce tego kleic sam. Ale Soudal,Tytan,Den Braven - kazdy z tych producentow ma silikony do akwa I kazdy pisze, ze maksymalne wymiary to 200x60x60 a ja mam wysokosc wieksza wiec cisnienia na szyby wieksze. I teraz co zrobic? Nie moge zmienic wymiarow.

Opublikowano
3 minuty temu, klubmarek napisał:

Chyba zle się wyrazilem. Nie chce tego kleic sam. Ale Soudal,Tytan,Den Braven - kazdy z tych producentow ma silikony do akwa I kazdy pisze, ze maksymalne wymiary to 200x60x60 a ja mam wysokosc wieksza wiec cisnienia na szyby wieksze. I teraz co zrobic? Nie moge zmienic wymiarow.

Jeśl nie masz zaufania do szklarza to zamów u Przemka Wieczorka ( Akwarium Szczecin na banerku powyżej ) i zostaw sobie te dywagacje o Tytanach i Den Bravenach a pozostaw to profesjonaliście - ten wie jaki silikon i jak gruba szyba i daje na to gwarancję nawet jak wysokość akwarium będzie 85cm.

Opublikowano
1 minutę temu, klubmarek napisał:

A gdzies blizej niz Szczecin? Jestem z 3miasta.

Nie będę robił reklamy na forum dlatego jeżeli chcesz to śmiało pytaj na pw.

Jeżeli robisz zakup na lata to odległość nie powinna być barierą - czasami lepiej zamówić dalej i dopłacić za przesyłkę niż później żałować.

Opublikowano

No i znowu pisze. Nie moge zdac się w tym tylko na goscia szkla. Prosze powiedzcie jakie macie Wy wzmocnienia w podobnym do tego zbiorniku. Chce się doradzic. Jestesmy tylko ludzmi jak ten gosc się pomyli bede mial basen w domu na podlodze wiec prosze zrozumcie I pomozcie.

Opublikowano

W życiu nie zleciłbym klejenia szkła o takich rozmiarach gościowi, co do którego miałbym choć cień wątpliwości, że czegoś nie jest pewien, a już tym bardziej, że może się "pomylić" :unsure: Koledzy wcześniej doradzili Ci, żebyś zmienił producenta i zamówił w solidnym warsztacie, żeby potem móc spać spokojnie, to nie wiedzieć dlaczego upierasz się na kogoś, kto - jak wynika z Twoich wątpliwości - nie do końca się na tej robocie zna. Wzmocnienia w podobnych baniakach daje się standardowo dwa wzdłużne i dwa poprzeczne. Tylko co z tego? Pozostaje jeszcze kwestia prawidłowego wykonania zbiornika przez tego gościa, a tego nikt z nas Ci nie zagwarantuje. Przemyśl jeszcze tą kwestię, żeby potem nie żałować. Opcji z transportem naprawdę nie trzeba się obawiać. :)

• Lubię to 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.